Ensurt als Estats Units. Però només un ensurt. El president del país, Joe Biden, ha patit una caiguda en bicicleta mentre passejava per la platja amb la seva dona, Jill Biden. Els fets han tingut lloc a l’estat de Delaware, i els vídeos ja circulen a les xarxes socials. El mandatari nord-americà, de 79 anys, s’apropa a unes quantes persones amb la seva bicicleta. Quan està a tocar d’ells, treu un peu d’un dels dos pedals i el reposa exitosament sobre l’asfalt. Però Biden té més dificultats per treure l’altre peu del pedal; s’embolica i això li fa perdre l’equilibri, cosa que provoca que caigui cap a un costat amb tot el seu pes. “Estic bé”, ha dit el president nord-americà en el precís instant que ha aconseguit posar-se dempeus. S’ha aixecat gràcies a l’ajuda dels membres del Servei Secret que es trobaven amb ell en aquell moment.

Biden es troba aquests dies a Rehoboth Beach, a Delaware, perquè dilluns és festiu als Estats Units i ha volgut passar-hi el cap de setmana. A les imatges que circulen per internet apareix el mandatari vestit amb roba esportiva; amb casc i guants; ja que anava a fer una passejada amb la seva dona. Aquestes imatges d’aquest mes de juny arriben tres mesos després d’un episodi una mica similar. El mes de març, Biden va tenir dificultats per pujar a l’Air Force One, l'avió del president dels Estats Units. Va ensopegar fins a tres cops amb els graons de les escales. No obstant això, la Casa Blanca va restar importància al que havia passat. De totes maneres, cal destacar que Biden no ha patit res greu després de l’incident d’aquest dissabte amb la bicicleta, i que, per tant, la caiguda no tindrà conseqüències en el seu estat de salut.

Al lloc dels fets també s’hi trobaven els mitjans de comunicació, i els periodistes li han fet algunes preguntes a Joe Biden. El mandatari ha explicat que està estudiant una possible reducció dels aranzels sobre la Xina, i que properament parlarà amb el seu homòleg xinès, Xi Jinping. Per altra banda, també ha mostrat la seva satisfacció perquè s’ha arribat a un acord entre un grup de republicans i de demòcrates per tirar endavant un projecte de llei amb algunes mesures del control d’armes. “Estic content”, ha assegurat el president nord-americà.

 

Un grup de senadors dels Estats Units han anunciat aquest diumenge un principi d'acord per augmentar el control sobre les armes de foc al país. L'escrit proposa mesures de mínims després de les massacres perpetrades durant les darreres setmanes al país, com el d'un supermercat a Buffalo, a Nova York, un tiroteig a un hospital a Orlando i el de l'escola de primària a Uvalde, a Texas. A través d'un comunicat, han detallat que el nou acord inclou una revisió en el procés de compra d'armes per als menors de 21 anys: els autors dels tirotejos de Buffalo i Uvalde tenien 18 anys.