Nou lapsus del president Biden. Les xarxes i els mitjans han tornat a qüestionar aquest dimecres l'estat de salut del president dels Estats Units, Joe Biden, després que s'hagi oblidat de la mort d'una diputada de la Cambra de Representants nord-americana i hagi preguntat enmig d'un discurs on era. En una conferència sobre la fam a la Casa Blanca, organitzada originalment per la diputada Jackie Walorski, que va morir aquest mes d'agost en un accident de trànsit, Biden ha agraït la feina d'alguns polítics, entre ells Walorski, a qui ha buscat entre la gent mentre pronunciava un discurs: "Jackie? On és la Jackie?" ha dit amb to desorientat. L'incident ha agafat encara més empenta a les xarxes socials, després que s'hagi conegut que Biden va firmar una carta de condol després de la mort de Walorski i que abans del seu discurs s'havia projectat un vídeo en la seva memòria.

"On és la Jackie?"

Durant els agraïments, Biden ha interromput el discurs, el qual llegia barbotejant, per agrair la feina de la diputada, i ha preguntat on és, malgrat que feia mesos que era morta: "On és la Jackie?" ha dit amb la mirada perduda al públic. Immediatament després, i potser no encara conscient del seu error, ha dit "pensava que seria aquí...", entrebancant-se amb les paraules. Unes hores més tard, la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha hagut d'excusar l'estrany comportament de Biden amb dificultats: "El president estava reconeixent la seva increïble feina", ha assegurat, i ha rebutjat les preguntes dels periodistes amb l'únic argument que Biden tenia la diputada a la ment en el moment que s'ha fet un embolic.

"Biden està senil"

Ràpidament, la xarxa s'ha omplert de missatges especulant sobre les capacitats mentals de Joe Biden. L'incident ha desfermat totes les especulacions, i cada cop són més els que asseguren que el president té problemes relacionats amb l'edat o està "senil". I és que aquest no és el primer cop que el president nord-americà, de 79 anys, es fa un embolic, sembla desorientat o s'entrebanca amb les paraules en públic. El darrer episodi el va protagonitzar la setmana passada a l'ONU, quan va acabar el seu parlament i es va mostrar molt desorientat i sense saber què fer a l'hora d'intentar baixar de l'escenari. En les imatges se'l pot veure allunyar-se lentament del faristol, però es queda desorientat a mig camí, i no sap si quedar-se al seu lloc, o si ha de baixar o no sap per on ha de baixar. El moderador intenta salvar la situació agraint al president per la seva intervenció, però Biden es gira per veure'l i és aquí on encara se'l veu més despistat, immediatament es gira cap a l'altra banda i l'ignora, però de cop torna a aturar la seva marxa i es torna a quedar a la cantonada de l'escenari completament desorientat. Sembla que Biden estigui parlant amb algú per consultar-li que ha de fer, encara que no troba resposta.