Llavors de xia: un aliment molt saludable

Avui descobrim un d'aquests aliments amb propietats extraordinàries: les llavors de xia. És un producte amb un sabor que moltes persones associen a la nou, i té una quantitat ingent de vitamines i minerals que ens pot ajudar a combatre aquests quilos de més, a controlar l'hàbit de picar entre hores, i en resum a sentir-nos millors amb el nostre cos i ment.

Però la cosa no acaba aquí. Els beneficis de menjar llavors de xia són molts i en les següents línies els veuràs recopilats en aquests sis motius saludables perquè t'animis a provar aquesta llavor originària d'Amèrica.

 

La xia conté una alta aportació de fibra, per la qual cosa és una gran idea per frenar el nostre antull de picar entre àpats

 

Està de moda... i amb raó

Hi ha una autèntica febre per les llavors de xia. Podem dir que estan molt de moda, i aquesta fama no és del tot injustificada, encara que està clar que el màrqueting ha influït bastant. Molts experts en nutrició han informat sobre les seves qualitats, però encara existeix un gran desconeixement sobre quins beneficis ens aporta aquest aliment.

Cada vegada més persones tenen llavors de xia al seu rebost. Quines són aquestes qualitats i propietats que fan de les llavors de xia un aliment tan en voga últimament? Seguidament, t'explicarem algunes de les seves propietats més rellevants i et posarem al dia sobre els beneficis psíquics i físics que et pot aportar.

 

chía
 

 

Beneficis per a la nostra salut que ens aporten les llavors de xia

Llavors, quins són els beneficis de consumir aquesta llavor? Quines aportacions nutricionals satisfà i com ajuda a millorar la nostra salut física? En les següents línies trobaràs un resum sobre els beneficis per a la salut que tenen les llavors de xia, i els avantatges d'incorporar aquest ingredient a la dieta habitual.

1. Gestionen les teves ganes de picar entre hores

La xia conté una alta aportació de fibra, per la qual cosa és una gran idea per frenar el nostre antull de picar entre àpats. Les llavors són fàcilment digeribles però ens creen una sensació de sacietat que ens foragita d'anar picant, i per tant ens facilita controlar el nostre pes corporal.

Els experts aconsellen menjar xia en l'esmorzar per aprofitar la seva injecció d'energia de llarg abast, que ens mantindrà actius durant bastantes hores.

2. Són saboroses

Algunes persones assenyalen que no li troben gaire sabor, mentre que d'altres indiquen que els recorda al sabor de la nou. No deixen de ser llavors, per tant no podem esperar una explosió de sabor i frescor al nostre paladar, però el cert és que a la majoria de persones els encanta.

3. Regulen la hidratació del teu organisme

Són unes llavors permeables que poden assolir fins a 10 vegades el seu pes en aigua. Consumir-les també ens ajuda a hidratar el nostre cos. Aquesta és una de les claus per entendre per què els esportistes i les persones que fan treballs molt físics o estressants s'estan apuntant a menjar llavors de xia.

4. Et protegeixen dels efectes perjudicials de l'ambient

Endinsem-nos en un punt important: la xia millora el nostre sistema immunitari. Per tant, ens protegeix a l'hora d'afrontar les inclemències ambientals i les malalties. Ens fa més resistent a agafar refredats i grips, per exemple. Tanmateix, aquest és un efecte indirecte produït pel reforç del sistema immune, la qual cosa significa que no fa que les malalties ja existents desapareguin o que s'esfumi el risc de patir-les.

5. T'aporten una bona dosi d'Omega 3

L'Omega 3 és un àcid gras les propietats del qual ens ajuden en diversos processos: reforça el sistema nerviós central i les cèl·lules, manté ben hidratada i brillant la nostra pell, potencia les nostres capacitats cognitives, el nostre sistema immunitari...

Les llavors de xia ens aporten més Omega 3 que pescats com el salmó, així que si no ets molt aficionat a menjar peix, pot ser una alternativa molt saludable.

6. Energia per a (gairebé) tot el dia

Si et notes cansat durant la major part del dia, un dels problemes pot ser l'alimentació. No tots els aliments ens doten d'una quantitat de sucres que ens aportin energia per afrontar el dia a dia. En aquest cas, les llavors de xia són òptimes per ajudar-nos a aguantar a la feina o al gimnàs.

Contenen molt potassi i més proteïnes que gairebé qualsevol verdura. I els seus sucres són d'absorció lenta.