No puc menjar cap tipus de lacti si no digereixo bé la lactosa? Si pateixes aquest problema digestiu, cada vegada més freqüent en la nostra societat, aquí trobaràs la resposta. Resolem un dubte tan comú com quins lactis puc menjar si no digereixo la lactosa, a fi que puguis gaudir del plaer d'incloure lactis en la teva dieta.

Un problema cada vegada més comú en la nostra societat

Què és la lactosa

La lactosa és el sucre naturalment present en la llet. És a dir, no es tracta d'un sucre afegit, ni refinat, sinó d'un compost que qualsevol tipus de llet té de forma natural, en una mesura o una altra.

Es tracta d'un disacàrid compost per una molècula de glucosa i una altra de galactosa, per la qual cosa s'engloba en el grup dels glúcids o hidrats de carboni. Per a la seva digestió, dels humans necessiten un enzim conegut com a lactasa per poder assimilar la lactosa. Quan aquest sucre està mal absorbit, arriba al colon, on es fermenta, provocant gasos i altres molèsties com a distensió abdominal, vòmits, restrenyiment o diarrea.

No digerir bé la lactosa és un problema comú en la nostra societat, però existeixen certs aliments a què no hauràs de renunciar. Un d'ells és el iogurt.

El iogurt, una de les millors opcions

Sabies que el iogurt pot ser el gran aliat si no digereixes adequadament la lactosa? Encara que aquest problema digestiu és, en la majoria de casos, irreversible, no s'han d'eliminar tots els lactis de la dieta. En els casos més lleus, prendre iogurt no només és recomanable, sinó també beneficiós.

Lactosa
Lactosa

Recorda que no digerir correctament un aliment, no significa tenir una al·lèrgia alimentària, per la qual cosa no és necessari retirar completament els aliments lactis de la dieta, sinó incloure aquells que continguin una proporció petita de lactosa, per la qual cosa el teu organisme podrà digerir-la molt millor.

En aquest sentit, el iogurt és un aliment altament recomanable per a tots aquells casos lleus de persones que no digereixen la lactosa, ja que conté una petita proporció de sucre en comparació d'altres lactis.

Els beneficis del iogurt

A més, el iogurt és un aliment altament saludable si s'inclou dins d'una dieta variada i equilibrada. Les múltiples propietats que componen aquest lacti li posicionen dins d'un dels aliments de consum diari recomanat per la piràmide nutricional. El iogurt conté:

  • Alt contingut en proteïnes.
  • Rica font de calci.
  • Múltiples vitamines, especialment B i D.

Tot això converteix al iogurt en una opció perfecta per a tota mena de persona, fins i tot per a aquelles que no digereixen bé la lactosa.

El iogurt es defineix com un aliment que ajuda a millorar la nostra qualitat alimentària, si seguim el patró de dieta sana, variada i equilibrada.