Els ulls són una part molt delicada del nostre cos que necessita cura addicional, particularment en la temporada d'estiu. L'augment de la temperatura, la pols i altres contaminants presents al llarg dels estius, poden espatllar els ulls, fent-los propensos a diferents tipus de malalties.

Resulta fonamental protegir els ulls i mantenir-los frescos durant la temporada de calor. Per això, a continuació veurem 7 consells per a la cura dels ulls que poden seguir persones de totes les edats.

  • Porta ulleres de sol amb protecció UV garantida

Les ulleres de sol són més que un complement de moda, també són bàsiques per cuidar els ulls dels raigs UV. No només en els dies assolellats, els raigs UV poden fer mal també durant els dies ennuvolats.

  • Posa't una gorra

Un mètode efectiu per ajudar a mantenir la llum ultraviolada fora de l'abast dels ulls és el d'utilitzar una gorra amb visera. A més de les ulleres de sol, la gorra pot protegir els teus ulls i la teva cara dels nocius raigs del sol.

Joven protegiéndose con una gorra
Jove protegint-se amb una gorra / Unsplash
  • Aigua per als ulls

L'aplicació de protector solar és una pràctica comuna per cuidar el rostre, però molta gent sent que el bronzejador el molesta als ulls. Per això, els oftalmòlegs recomanen rentar-se els ulls adequadament amb aigua i evitar així sofriment en una part del cos tan delicada.

  • Hidratació adequada

Els estius porten que moltes persones pateixin deshidratació, la qual cosa també pot influir negativament en la seva visió. La deshidratació extrema evita que el cos produeixi llàgrimes, la qual cosa provoca sequedat als ulls i altres problemes. Per evitar-lo convé beure almenys 8 vasos d'aigua diaris, s'asseu set o no.

  • Menjar i dormir bé

Una nutrició adequada també és essencial per tenir una visió clara. Els aliments rics en vitamines C i E, i en zinc poden ajudar a combatre la degeneració macular i altres símptomes de dany ocular. A més de tenir una bona alimentació, dormir prou assegura una bona cura dels ulls.

  • Deixar de fumar

Si creus que fumar afecta només els pulmons, estàs equivocat. Fa temps que els oftalmòlegs saben que l'excés de fum pot causar cataractes, ulls secs i altres problemes relacionats amb els ulls.

  • Gotes per als ulls

Fins i tot després de cuidar els seus ulls de la millor manera, algunes persones encara experimenten dolor als ulls o altres problemes rellevants que directament o indirectament afecten negativament als ulls. Si et trobes en una d'aquestes situacions, la millor manera de posar-li remei és consultar un oftalmòleg.

Moltes vegades les gotes poden recuperar una persona dels problemes oculars que està patint. Si pateixes una al·lèrgia que fa que els ulls se sentin cansats o secs, el millor remei és prendre les gotes per als ulls receptades per un oftalmòleg.