El nabiu és un arbust del qual es recull un petit fruit de color vermell que al contrari que la seva mida, aporta beneficis enormes. Recents estudis consideren aquest fruit com una de les aportacions més importants de nutrients, vitamines i calci que podem trobar en la naturalesa. A més, hi ha moltes maneres de consumir aquest nutrient aliment: batuts, amanides, amb iogurt... moltes són les formes, així com també els aspectes positius en què repercuteix al nostre organisme. Si ja t'estàs preguntant com ens ajuda, continua llegint.

Molts beneficis i diversos usos terapèutics

arandano vermell
nabiu vermell

Aquesta abundant aportació recompensa l'organisme amb una sèrie de beneficis entre els quals volem destacar aquests:

T'aporta gran quantitat de nutrients

El nabiu vermell conté potassi, calci, ferro, tanins, àcids orgànics i una baixa aportació d'hidrats de carboni, la qual cosa li converteix un aliment més que saludable.

Prevé infeccions urinàries

Aquest fruit impedeix que els bacteris s'adhereixin a les cèl·lules uroepitelials, i per tant, redueix el risc de tenir malalties relacionades amb el teu sistema urinari. També et reduirà molèsties en orinar, el calci a l'orina i fins i tot la pudor de l'orina.

Ajuda al teu cor

L'efecte antioxidant d'aquest fruit ajuda que el teu cos augmenti la quantitat de colesterol bo. D'aquesta manera es disminueixen les possibilitats de patir algun tipus de problema cardíac. El nabiu és probablement el fruit amb més poder antioxidant.

Conté Quercetina

Per si no la coneixes, la quercertina és un flavonol amb propietats antioxidants que fa a aquest fruit un remei especialment efectiu per reduir les possibilitats de tenir càncer de còlon, pit o pròstata.

Té un alt contingut en vitamina C

Un vas de suc de nabiu t'aportarà tota la quantitat de vitamina C que necessites al dia. D'aquesta manera t'ajudarà a prevenir gran quantitat de malalties.

Dental

Critical Reviews in Food Science and Nutrition (2002) va realitzar en un estudi clínic utilitzant un col·lutori de nabiu. Les mostres de saliva del grup experimental van mostrar una reducció a les colònies de Streptococcus mutans comparat amb el grup placebo. S. mutans és el responsable en un alt percentatge de les càries dentals.

Com et podràs imaginar, l'àmplia varietat de beneficis fa que sigui un aliment que tingui usos terapèutics, entre els quals es troben aquests:

  • Prevenció i tractament de les infeccions urinàries (tracte urinari inferior, infeccions de bufeta o cistitis)
  • El nabiu ajuda a desodoritzar l'orina, la qual cosa pot ser de gran benefici en les persones que pateixen d'incontinència urinària.
  • Prevenció de càries dentals
  • Prevenció d'úlceres gàstriques provocades per Helicobacter pylori