Una de les dues okupes que aquest dijous han posat els braços dins de bidons de grans dimensions plens de ciment per evitar el desallotjament de l'Estudi 9 de Santa Coloma de Gramenet podria pagar un alt preu per la seva acció. Segons ha pogut saber ElNacional.cat, la dona ha hagut d'ingressar a l'UCI de l'hospital Can Ruti de Badalona i no es descarta que els metges li hagin d'acabar amputant un braç. Durant les sis hores que ha estat embidonada i que els Mossos han trigat a alliberar-la, entre les vuit del matí i les dues del migdia, la sang no ha fluït per les extremitats i un dels braços ha quedat greument afectat, poden tenir greus conseqüències.

🔴 Manifestació okupa a Barcelona, DIRECTE
 

Nou hores de desallotjament

El desallotjament de la casa okupada Estudi 9, al centre de Santa Coloma de Gramenet, s'ha dut a terme paral·lelament al desallotjament del Kubo i la Ruïna, les dues cases okupes al barri de la Bonanova de Barcelona, que ha obligat a desplegar més de 300 efectius. A diferència del de la capital de Catalunya, on els Mossos es temien una possible resistència per part dels okupes, en el cas del de Santa Coloma s'esperava que fos més senzill i ràpid. No obstant això, malgrat que no hi ha hagut grans incidents, s'ha acabat allargant més del previst, fins a nou hores, perquè dues noies havien ficat els braços en bidons plens de ciment i ferralla.

L'operatiu s'ha iniciat a un quart de sis del matí i, malgrat que en un primer moment hi ha hagut certa hostilitat dels okupes, amb el llançament de pedres i pals, que han deixat dos agents ferits lleus, ràpidament s'han dissolt les barricades i els Mossos han pogut entrar a l'edifici. S'ha esbotzat la porta amb un aparell hidràulic i dos dels sis okupes que hi havia dins han sortit sense oposar cap mena de resistència. Els altres quatre s'havien atrinxerat per intentar dificultar les tasques dels agents. Dos d'ells s'han amagat a un pati de llums inaccessible i ha estat necessari tirar una paret a terra per fer-los fora. En canvi, dues noies havien introduït els braços en un bidó ple de ferralla i ciment per evitar que les desallotgessin. Eren les vuit del matí i no ha estat fins a les dues del migdia que les han pogut alliberar. Un cop acabat el desallotjament, s'ha seguit treballant per desconnectar la llum i l’aigua, que estava punxada, i per tapiar les portes d’accés. Cap persona ha quedat detinguda.

desallotjament santa coloma jordi pujolar acn
Mossos desplegats per l'edifici de l'Estudi 9 | Jordi Pujolar / ACN

Unes 300 persones protesten contra el desallotjament d'Estudi 9

Cap a les set de la tarda, unes 300 persones s'han reunit al centre de Santa Coloma de Gramenet en una marxa convocada per Santako antifeixista per protestar contra el desallotjament de l'Estudi 9. Durant el recorregut, que ha començat a la plaça de Manent, els manifestants han trencat vidres de comerços i han mogut desenes de contenidors. Alguns d'ells, a més, s'han enfrontat al cordó policial. Els Mossos han hagut d'activar una forta presència policial per impedir que els disturbis anessin a més.