Plaça de la Bonanova, cinc del matí. Periodistes i agents de paisà dels Mossos d’Esquadra esperaven el que en l’argot policial es coneix com a la “llum verda”. Des del CECOR, on hi havia els màxims comandaments dels Mossos d’Esquadra, s’ha iniciat el dispositiu que feia dies que s’havia dissenyat i la comissaria en cap de Barcelona, Montserrat Estruch, ha donat l’esperada “llum verda”. 

Diversos equips de l’ARRO dels Mossos d’Esquadra, que estaven aparcats a un carrer proper, a l’avinguda de la Bonanova, s’han desplegat al carrer de Sant Joan de la Salle, on hi havia fins avui el Kubo i la Ruïna, i han perimetrat la zona. Han començat els primers llançaments d’objectes i pirotècnica contra la policia fins que agents de la Brigada Mòbil dels Mossos han accedit al pati i, posteriorment, a l’interior de les dues edificacions. L’operatiu s’ha allargat més de sis hores.

Sis hores en directe

El podeu recuperar en aquest vídeo, del seguiment en directe, que ha fet ElNacional.cat, des d’abans de dos quarts de sis del matí. 

En finalitzar, la mateixa Estruch, acompanyada del conseller Joan Ignasi Elena, del director general Pere Ferrer i el comissari en cap, Eduard Sallent, s'han dirigit fins a la zona zero i han saludat, i felicitat, els diferents caps de les unitats que han participat en l'operatiu per desallotjar el Kubo i la Ruïna, aquest matí, 30 de novembre. Entre d'altres, el cap de la Divisió d'Intervenció, l'intendent Pastor, o el cap de la Brimo, l'inspector Alcaide.

L'intendent Miquel Hueso, cap de la Comissaria General d'Intervenció, com també l'intendent Carles Hernández, cap de la Comissaria General d'Informació, han seguit l'evolució del desallotjament des del CECOR, des de primera hora. Primer assalt completat, 10/10. Ara dissabte, segon assalt, amb la manifestació convocada pel moviment okupa a les set del vespre.