La fase 1 del pla de desconfinament permetrà obrir les terrasses dels bars i restaurants a un 50% de la seva capacitat. Això vol dir que encara no es podrà accedir a l'interior dels locals i que les taules exteriors es veuran limitades a la meitat.

Barcelona compta habitualment amb més de 5.700 terrasses amb permís per muntar 25.860 taules i quatre cadires per taula. A partir del dia que comenci la fase 1, data encara per confirmar, aquesta xifra es veuria reduïda a 12.930 taules.

Les zones de la ciutat on hi ha una concentració més alta de terrasses són la Rambla, Rambla Catalunya, Passeig de Sant Joan, la Barceloneta i la Rambla del Poblenou, mentre que d'altres com Sarrià, Pedralbes o Vallcarca tenen una oferta molt més reduïda.

Mou-te pel mapa o utilitza la lupa inferior per cercar una direcció. Cal posar carrer + número + Barcelona (ex: Carrer Numància 46 Barcelona).

Al mapa, es poden consultar tots els punts amb llicència de terrassa aprovada per l'Ajuntament de Barcelona i la quantitat de taules que podran muntar durant la fase 1 del desconfinament. En vermell, aquelles amb més taules disponibles, i en groc, aquelles amb menys.

El fet de tenir la llicència no confirma que tots els locals obrin, ja que alguns només podran muntar 1 o 2 taules i la decisió final dependrà de cada propietari.

EN DIRECTE | Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

🦠 CORONAVIRUS A CATALUNYA: evolució de casos, greus, morts i altes

🍴 GUIA | Bars i restaurants on pots anar a buscar menjar per endur a partir d'avui

🚶‍♀️Franges horàries per passejar i fer esport

🔴 Segueix ElNacional a Telegram