Les reunions de més de 10 persones, dins d'una casa, podrien ser una realitat durant la fase 1, del pla de desconfinament del coronavirus proposat pel govern espanyol, prevista l'11 de maig.

El ministre de sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que serà possible sempre que es mantingui la distància de seguretat i les mesures higièniques.

L'executiu espanyol publicarà demà al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) més detalls sobre aquesta nova mesura.

D'altra banda, el govern de Sánchez ha ampliat del 30% al 50% l'ocupació màxima a les terrasses dels restaurants i establiments del sector de l'hostaleria, també en la fase 1. No es permetran grups de més de 10 persones i s'haurà de mantenir la distància mínima de dos metres.

Aquest dissabte s'ha conegut una novetat de la fase 0. Els establiments comercials de menys de 400 metres quadrats de superfície podran obrir a partir d'aquest dilluns, però hauran d'atendre els clients amb cita prèvia i s'hauran d'extremar les mesures higièniques.

Tal i com va anunciar fa uns dies el President del govern espanyol, Pedro Sánchez, a partir de dilluns 4 de maig tots els municipis de l'estat entraran en la fase 0, excepte les illes de Formentera, La Gomera, El Hierro i La Graciosa que passaran directament a la Fase 1, donat que l'impacte de la Covid-19 en aquestes illes ha estat molt lleu.

La resta de localitats, en principi, fins el dia 11 de maig no entraran en aquesta fase. Tot i això, el govern espanyol ha destacat que l'11 de maig es valorarà quins territoris poden passar de fase, ja que dependrà de les dades epidemiològiques de cada regió.