Després de sis setmanes de confinament pel coronavirus, amb una sèrie de contactes molt limitats, s’ha convertit en un dels principals interessos: quan podrem tornar a veure els nostres amics i familiars? El pla de desescalada del govern espanyol no ho contempla per a la fase 0, que s’inicia aquest dilluns, però sí per a la fase 1, que si tot va bé es posarà en marxa l’11 de maig a tots els territoris de l’Estat que compleixin les condicions per a fer-ho.

fases desconfinament

A la fase 1, el document de La Moncloa contempla el “contacte social en grups reduïts per a persones no vulnerables ni amb patologies prèvies”. Fonts de l’executiu aclareixen que aquest contacte pot tenir lloc tant al domicili com en aquells establiments que tenen permesa l’obertura sota determinades condicions. Podria ser en bars, que en la fase 1 ja podran obrir les terrasses amb un terç de l'aforament i en la fase 2 ho podran fer amb servei a les taules.

En la fase 2 i 3 es va ampliant el volum de persones, com també es regulen altres esdeveniments socials. És el cas dels casaments, que en la fase 2 es permetran amb un “número limitat d’assistents” i en la fase 3 per “un número més ampli”.

I les discoteques?

El pla de desescalada no contempla l’obertura de bars musicals i discoteques fins a l’última de les fases, la fase tres, que les habilita a obrir amb un aforament màxim d’un terç.

Seguim l'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món