El dia 25 de febrer es va registrar el primer cas de coronavirus a Catalunya. Des de llavors, el nombre d'afectats no ha deixat d'augmentar. Recollim les dades actualitzades del nombre de casos detectats, els casos greus, els morts i les persones que s'han recuperat de la malaltia a Catalunya.

 

El gràfic anterior està representat en una escala natural, però cal tenir en compte que, en les fases més crítiques d'una epidèmia, aquesta creix de manera exponencial, és a dir, es multiplica.

La millor manera per mostrar el creixement exponencial és l'escala logarítmica, on la distància d'1 a 10 és igual que de 10 a 100. Així doncs, una diagonal en un gràfic logarítmic vol dir que els malalts es dupliquen dia a dia.

La bona notícia és veure un aplanament de la línia logarítmica, encara que no s'apreciï a l'escala natural.

La variació diària del nombre de morts i de casos és un altre dels indicadors bàsics a tenir en compte durant la pandèmia. Permet endevinar quan hi ha una tendència a la baixa, encara que la xifra acumulativa continuï creixent.

L'ocupació de les UCI serveix de termòmetre per saber quin és el nivell d'estrès del sistema sanitari català i si aquest es troba més a prop o més lluny d'un possible col·lapse.

Segueix l'última hora sobre el coronavirus covid-19 a Catalunya i Espanya aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat