Jaume Collboni s'ha obert a tota mena d'acords amb Junts per tenir un "govern sòlid" a Barcelona, segons ha reconegut ell mateix en una entrevista a Betevé aquest dimecres. Si bé ha insistit en el fet que serà un "alcalde progressista", Collboni ha admès que es poden "trobar punts d'acord" amb la formació de Xavier Trias. És aquí on ha estat preguntat per si es refereix a pactes de pressupostos o de coalició amb Junts, tot limitant-se a dir que prefereix "fer la ciutat governable". "Tenir majories suficients per tenir governs sòlids per portar a la pràctica projectes", ha afegit.

La picada d'ull del socialista als postconvergents no s'ha acabat aquí i ha reiterat que "arribar a acords del tipus que sigui amb Junts és perfectament plausible". "Tenim una experiència que nosaltres valorem positivament com han sigut aquests anys de coalició a la Diputació de Barcelona que han funcionat molt bé. Una cosa que funciona bé (la diputació en aquest cas), per què l'hem de canviar?", s'ha preguntat. Més enllà d'obrir-se a pactes de governabilitat, semblaria que Collboni veu positiu un acord de coalició amb Junts com el dels últims anys a la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, quedi clar que la suma d'ambdós grups arriba fins als 21 regidors de la majoria absoluta a l'ajuntament.

Converses amb els grups municipals

El nou alcalde ha avançat que aquest dijous donarà més detalls sobre el seu govern i que aviat iniciarà una ronda oficial de contactes amb els presidents dels grups municipals, entre els quals encara hi ha Trias (que abandonarà el consistori en uns mesos). Tot i això, és veritat que ja han existit converses amb aquests grups —de les quals ha evitat donar detalls. "Seria una incoherència dir que allargo la mà als acords i al diàleg i no haver fet ja les converses amb els responsables dels grups municipals, excepte amb la ultradreta", s'ha limitat a dir.

Respecte de l'entesa entre el PSC, els comuns i el PP, Collboni ha afirmat que va treballar amb "coherència" durant les setmanes prèvies a la investidura i ha recordat que va fer moltes compareixences públiques dient que es presentaria a l'elecció, que volia ser el pròxim alcalde de Barcelona i que volia liderar un govern progressista. Així mateix, també ha afirmat que l'estranya suma entre les tres formacions per evitar que Trias encapçalés l'executiu municipal va ser simplement el "mandat popular" que va sorgir de les eleccions del 28 de maig.