Ada Colau, exalcaldessa de Barcelona i líder de Barcelona en Comú, no ha deixat clares quines seran les seves pròximes passes. En una entrevista a la Cadena SER, l'exalcaldessa no ha tancat la porta a marxar de l'Ajuntament de Barcelona: "No necessito més càrrec". Tanmateix, també ha insistit a crear un tripartit amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i el PSC, tot i que considera que és un escenari que no seria possible fins després de les eleccions del 23-J. 

"Nosaltres volem entrar, però volem entrar amb un acord amb ERC", ha afirmat Colau, qui ha apuntat que vol que els pressupostos municipals es pactin entre les formacions progressistes: "No entrarem al Govern per fer-li feina en àrees més socials i que després pacti el pressupost amb Junts".

"Jo no dic qui ha d'estar dins o fora del govern, dic que l'acord amb ERC ha d'existir", i sobre si ella personalment s'incorporaria a l'Ajuntament ha contestat que ho consultaria amb la seva formació i ha insistit que l'important és contingut de l'acord.

Colau i Sumar 

Preguntada per la formació de Yolanda Díaz de cara a aquestes eleccions generals, Sumar, Ada Colau ha afirmat que és una gran esperança. La líder de Barcelona en Comú fa mesos que dona el seu suport públicament a Díaz. Colau ha assegurat que Díaz "ha aconseguit reunir molts consensos i començar un nou cicle per reunir molta gent diversa", i ha assegurat que farà tot el que estigui a les mans perquè el 23J es revalidi l'actual govern de coalició.

Colau ha defensat Díaz en altres ocasions, com el divendres passat, quan davant del silenci de la líder de sumar sobre Catalunya, va assegurar que donava suport al dret a decidir de Catalunya i la taula de diàleg. Colau va afegir que els comuns són la formació "més estable i coherent" amb el dret a l'autodeterminació. L'exalcaldessa va aprofitar per constatar que els comuns estan integrats a Sumar, i que tenen tant un programa propi per a Catalunya, com un de compartit amb la formació de Díaz.

El 23-J marcat pel discurs contra el col·lectiu LGTBI

En el marc del Dia de l'Orgull o el Dia Internacional de l'Alliberament LGTBI+, Colau ha alertat de l'amenaça de retirar la bandera que el PSOE ha penjat a les finestres dels seus despatxos a les Corts de Castella i Lleó, ha valorat que "quan hi ha avenços de drets, es toquen privilegis, i aquells que tenien privilegis reaccionen". Concretament, fa referència al fet que el president de les Corts de Castella i Lleó, Carlos Pollán (Vox), ha exigit al PSOE que retiri la bandera LGTBI que han penjat aquest dimarts a les finestres dels despatxos socialistes a l'edifici parlamentari amb motiu de l'Orgull.