El líder del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha promès donar suport a l'estabilitat de l'equip municipal de Jaume Collboni si governa tot sol, i s'ha ofert a exercir de pont entre el consistori barceloní i un eventual govern espanyol presidit per Alberto Núñez Feijóo. Sirera contraataca així la pressió exercida per l’exalcadessa Ada Colau, que divendres va donar per fet que els comuns i fins i tot ERC podrien entrar en el govern municipal un cop passades les eleccions del 23-J. Així ho ha plantejat Sirera en una entrevista amb l’agència EFE, en què ha recordat que la condició que va plantejar a Collboni per donar-li suport i permetre la seva elecció com a alcalde de Barcelona va ser que “els comuns no estiguessin al govern municipal”.

Segons Sirera, “es pot governar amb deu regidors si tens capacitat de treball, capacitat de diàleg i un equip eficaç”. Tot i això, Collboni ha obert la porta aquesta setmana a ampliar el seu equip, ara format només pels 10 regidors socialistes, amb els nou de Barcelona a Comú. "Collboni ara està rebent ordres de Pedro Sánchez, que li ha dit que s'ha de separar tant com pugui del PP, tenint en compte que hi ha eleccions generals d'aquí a un mes", considera Sirera.

Avís a Collboni

Així mateix, Sirera ha apuntat que si Collboni acaba desdient-se del seu compromís amb Sirera i obre la porta del seu govern als comuns, s'haurà d'atenir a les conseqüències: "A mi se m'enganya una vegada, però no dues. No em podrà tornar a enganyar, perquè no me'n refiaré, i el mandat és molt llarg", ha avisat el dirigent popular. "Collboni va dir que governarà en solitari. Si ell incompleix aquest compromís, jo no hi podré fer res, però crec que s'equivocarà, perquè no m'estarà enganyant a mi, sinó als ciutadans de Barcelona", ha insistit.

Ara bé, si els socialistes mantenen el govern monocolor a Barcelona al llarg de tot el mandat, Sirera els allargarà la mà: "Li ofereixo a Collboni la col·laboració lleial del PP per a aquells temes de ciutat que beneficiïn el conjunt dels ciutadans de Barcelona. L’ajudaré en tot allò que signifiqui progrés econòmic, atracció d'inversions, de talent i de grans esdeveniments, ampliació de l’aeroport...", ha assegurat. La seva oferta també inclou ajudar a greixar les relacions entre l'Ajuntament de Barcelona i un eventual govern espanyol liderat pel PP després de les eleccions generals del 23 de juliol.

"Vull fer d’interlocutor amb el govern d’Espanya"

"Segurament, d'aquí a un mes, Espanya tindrà un nou govern presidit per Alberto Núñez Feijóo. Jo vull fer d'interlocutor amb el govern d'Espanya, vull que el govern espanyol treballi conjuntament amb el govern municipal de Barcelona", ha afirmat Sirera, que sobre la cita electoral del 23-J, ha comentat que "a un mes de les eleccions generals, en què el PP té com a principal adversari el PSOE, molta gent pot no haver entès que el PP li doni l'alcaldia de la segona ciutat d'Espanya al seu principal adversari”, però així ho ha fet “per responsabilitat”.