Des que Alberto Núñez Feijóo va arribar al poder del PP les enquestes els somriuen i els resultats electorals confirmen les previsions. Ara, el gallec ha volgut fer una aposta personal a l'hora d'escollir el candidat popular a l'alcaldia de Barcelona que substituiria així el polèmic Josep Bou, que es va presentar el 2019. Concretament, el líder creu que la millor opció seria presentar Dolors Montserrat, una política catalana prou coneguda i que ara exerceix de portaveu del partit al Parlament Europeu, on s'ha enfrontat en reiterades ocasions als eurodiputats independentistes, especialment amb els que es troben a l'exili. D'aquesta manera, es descarta que Bou repeteixi com a candidat després de quatre anys marcats pels constants enfrontaments amb la cúpula del partit a Catalunya, encapçalada pel diputat Alejandro Fernández. 

Tot i que el PP està eufòric pel seu resultat a Andalusia i espera que es reprodueixi a altres autonomies clau, la situació del partit a Catalunya, així com al País Basc és complicada i té com a principal objectiu recompondre el panorama. Per exemple, al Parlament, Vox hi té més representants que no pas els populars, quelcom que no es repeteix a altres punts de l'Estat. Ara, es veu a Montserrat com a la primera opció per millorar els resultats electorals, ja que és un dels referents del partit a Catalunya i té una "veu més sensible" amb el catalanisme, diu el diari El Mundo, i els sectors empresarials, nou propòsit del partit. 

Dolors Montserrat té dubtes sobre la proposta 

Que Feijóo la vulgui no vol dir que Montserrat ho accepti. En aquest sentit, el mateix diari informa que la catalana no està convençuda perquè no vol abandonar el projecte europeu del partit, ja que la supervivència del PP al consistori no està gens garantida i suposaria un gran fracàs electoral. En les últimes eleccions del 2019 Vox no hi va aconseguir representació, però ara les enquestes apunten que entrarà a la Plaça Sant Jaume, mentre que també ha aparegut la plataforma Valents, on hi ha excompanys de partit de Dolors Montserrat, com ara Eva Parera. Amb tot, des de Gènova insisteixen que Feijóo fa pocs mesos estava en la mateixa situació, quan no volia abandonar la presidència de la Xunta, però va "haver d'acceptar" el repte de presidir el partit per responsabilitat. 

Montserrat ja havia estat cap de llista del PP al Congrés per Barcelona, però Pablo Casado va decidir substituir-la per la polèmica Cayetana Álvarez de Toledo, una decisió que li va acabar donant molts mals de cap i ella mateixa va ser una de les grans defensores de Isabel Díaz Ayuso en la guerra oberta al partit que va acabar amb la dimissió de Casado i Teodoro García Egea, amb qui mantenia una relació encara pitjor que amb Casado.