La portaveu del Partit Popular al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha insistit aquest dissabte en la seva intervenció davant del XX Congrés del PP a Sevilla, amb vincular l’independentisme amb la Rússia de Vladímir Putin. A aquestes denúncies també s'hi ha sumat Manfred Weber, president del PPE a l'Eurocambra. Gonzalo Boye ha aprofitat aquesta declaració de Montserrat per llençar una indirecta cap al portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián. En una publicació al seu compte de Twitter, Boye s'ha tornat a referir a Rufián com el "negre bo de la plantació" i ha afirmat que només falta ell per sumar-se a aquesta acusació. Boye ja va titllar així al portaveu d'ERC després que afirmés que el president Carles Puigdemont i els membres de Junts "eren uns senyorets que es passejaven per Europa, amb la gent equivocada, perquè durant una estona es creien James Bond". 

tuit Gonzalo Boye

En la seva intervenció, Dolors Montserrat ha denunciat les "campanyes de desinformació i propaganda" que ha estès Vladímir Putin per arreu d'Europa, i ho ha vinculat amb l'independentisme català. "Putin ha trobat aliats en els extrems i en els separatismes per debilitar els pilars de la nostra democràcia des de dins d'Europa, i els espanyols coneixem bé l'intent de desestabilitzar la nostra societat amb fake news i ingerències al servei del separatisme català". En aquest parlament, Montserrat fins i tot ha titllat els independentistes d’"amics de Putin" i ha reivindicat les iniciatives del PP perquè la Comissió Europea investigui "totes les ingerències de Putin a Europa, i també les de Catalunya".
 
La portaveu dels populars ha afirmat que Putin és un "tirà" que "no sols ha atacat Ucraïna sinó a tota Europa" i és "una amenaça a l'ordre liberal". A més, ha alertat que ha trobat "aliats en els extrems i el separatisme per a soscavar els pilars de la democràcia des de dins". D'altra banda, ha assegurat que "el que més tem Putin i els seus amics és la fortalesa dels europeus. Per això, Europa no es quedarà de braços creuats". Després d'assegurar que Europa és una "etapa d'èxit" i la "solució", com ha demostrat durant la pandèmia, ha expressat el seu "orgull" per la resposta "sense precedents" que ha donat la UE "a l'agressió de Putin". "I ho hem fet sense perdre la nostra essència i els nostres valors", ha postil·lat. Montserrat ha fet una crida a defensar el liberalisme i l'Estat de Dret lluitant contra els populismes. A parer seu, els demòcrates es juguen "molt a Europa i també a Espanya" perquè "es juguen la llibertat i la prosperitat de les pròximes dècades" i si perden aquesta batalla, això "seria tornar a la foscor".