Daniel Sirera (PP) ha demanat a Cs i Vox que s'integrin a la seva candidatura per Barcelona, de cara a les eleccions municipals d'aquest 2023. Concretament, l'alcaldable popular ha sol·licitat que les dues formacions "reforcin" la seva llista perquè és l'única amb "opcions reals" d'entrar a l'ajuntament en els comicis locals que se celebraran el maig. Així ho ha dit aquest diumenge en una atenció als mitjans de comunicació des de la Cavalcada dels Tres Tombs de Sant Andreu, després que l'última enquesta electoral auguri dos regidors pel PP i cap per a Cs ni Vox.

📝 Candidats a les eleccions municipals 2023 a Barcelona: tota la llista

La batalla metropolitana de Barcelona: hi té res a fer l’independentisme?

Més enllà de ser l'única amb "opcions reals" d'entrar a l'Ajuntament de Barcelona, la candidatura de Sirera també és l'única que "pot frenar el populisme d'Ada Colau i l'independentisme". "És millor treballar junts perquè Barcelona tingui una veu per dir que la ciutat no està al servei ni de cap dèria independentista ni del populisme que destrossa Barcelona", ha insistit. Així, ha demanat als partits suposadament constitucionalistes (bàsicament, de dretes o d'ultradreta) que facin una "reflexió". Entre aquests partits no ha comptat amb el PSC, ja que els socialistes són "l'altra cara de la mateixa moneda que Colau". És d'aquesta manera que ha deixat clar que no donarà suport "a cap partit que formi part del problema ni tampoc dels que volen posar Barcelona al servei de la causa independentista".

Qui són els candidats de Cs i Vox?

Ara caldrà veure què responen els dos partits, que ja tenen candidats. Per una banda, la diputada al Parlament Anna Grau és qui al fet el pas per intentar reflotar Ciutadans a Barcelona — tot i que estem pendents d'un procés de primàries que culminarà a mitjans de febrer. Per una altra, a Vox hi va haver canvi de plans i l'alcaldable serà l'infiltrat a les protestes veïnals: Gonzalo de Oro. És curiós com Sirera ha estat l'últim a confirmar que serà l'alcaldable del PP a Barcelona.

D'altra banda, Sirera ha comentat la negociació dels pressupostos de la Generalitat (que continua sense acord) i s'ha mostrat preocupat pel que hi ha "al darrere" de les converses entre ERC i el PSC. Si bé no ha especificat que és el que hi pot haver "al darrere", sí que ha demanat als partits que "deixin de banda els interessos partidistes" i es posin a treballar. "Si no centrem tot el que fan els polítics en resoldre els problemes de la gent, podem tenir un problema com a classe política", ha alertat. Les negociacions segueixen endavant, després de la reunió que van mantenir dissabte Pere Aragonès i Salvador Illa.