El candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, s'ha pronunciat aquest diumenge sobre l'estat de les negociacions dels pressupostos entre el seu partit, el PSC i el Govern. En aquest sentit, ha demanat al president Aragonès que decideix què vol si "apostar pel progrés o seguir amb el procés". Després de la reunió que van mantenir el dissabte al vespre Aragonès i Illa, que va acabar sense acord, Collboni ha constatat que les posicions estan "allunyades" però ha garantit que els socialistes no s'aixecaran de la taula. Pel que fa a l'aeroport del Prat, Collboni ha replicat a l'alcaldable d'ERC, Ernest Maragall, que parli del futur de la infraestructura sense parlar d'ampliació. "Buscar subterfugis o fugir d'estudi no és útil i la gent no ho entendria", ha afegit.

Collboni ha defensat que els tres grans projectes que el PSC ha posat a la negociació dels pressupostos (ampliació del Prat, Hard Rock, i quart cinturó entre Sabadell i Terrassa) suposen "progrés" per a Catalunya ja que són infraestructures que, segons ha dit, durant els anys del procés han quedat aturades. Així doncs, ha presentat la negociació dels pressupostos com una dicotomia entre PSC i Junts. "Aposta per infraestructures que Catalunya necessita o continua amb el full de ruta independentista que fins ara han defensat ERC i Junts", ha insistit dirigint-se al president de la Generalitat.

Collboni ha reclamat claredat en la posició del Govern d'ERC pel que fa a les tres infraestructures. "Parlar l'aeroport sense parlar d'ampliació no s'entén. Volem claredat, idees clares. Estem per l'ampliació o no estem? Estem pel Hard Rock o no estem? Estem pel quart cinturó o no? Buscar subterfugis o fugir d'estudi no és útil i la gent no ho entendria. Volem claredat i coratge polític i sobretot trencar lligams amb la lògica del procés independentista", ha resumit.

Preguntat per l'enquesta de 'La Vanguardia' que situa l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, en primera posició de la cursa electoral, Collboni ha fet una resposta tenint en compte les diferents enquestes que s'han publicat en els dos últims mesos, també a 'El Periódico' i a l''Ara'. En totes elles, segons ha assenyalat, la tendència és que l'opinió pública vol "obrir una nova etapa" i que hi hagi un canvi. I ha afirmat que en totes les enquestes el PSC puja "de manera significativa". Aquest mateix diumenge Xavier Trias s'ha pronunciat respecte als resultats de l'enquesta i ha afirmat que està "agraït" amb el suport de la gent. També ha clarificat que si surt guanyador estarà "disposat a negociar amb tothom qui faci falta" sempre que ell "lideri el projecte".