L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha carregat contra l'alcaldable de Junts, Xavier Trias, tot assegurant que representa un "model del passat" per a la capital catalana. "Trias ha dit explícitament que vol desmuntar la feina que nosaltres hem fet i tornar a la ciutat de la contaminació i l'especulació", ha afirmat l'alcaldessa. Colau ha fet aquestes declaracions després que una enquesta de 'La Vanguardia' hagi situat com a guanyador el candidat de Junts. Però Colau ha restat importància a les enquestes i ha assenyalat que "mostren tendències". I sobre els pressupostos, Colau ha titllat de "sorprenents" les condicions que posa el PSC per pactar els pressupostos de la Generalitat. "Està fora de lloc", ha asseverat.

Trias afirma que l'enquesta "deixa clar" que la gent "vol un canvi" a Barcelona

L'alcaldable de Junts a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha comentat la recent enquesta que el situa com a guanyador de les eleccions municipals a la capital catalana. Ha admès que està "sorprès" pel bon pronòstic que fan de la seva candidatura. En una atenció als mitjans de comunicació, l'exalcalde de la capital catalana ha declarat que aquests resultats "ens donen ànims i sensacions positives" de cara a les eleccions municipals del mes de maig i denoten "un canvi de tendència" a la ciutat. Trias també ha remarcat que estaria "disposat a negociar amb tothom" sempre que ell lideri el projecte.

Concretament, l'enquesta apunta que Trias guanyaria les eleccions amb 12 regidors. Els comuns i el PSC empatarien amb 10 regidors i Esquerra Republicana cauria fins als 5 regidors. El Partit Popular conservaria els dos regidors actuals i la CUP tornaria a obtenir representació amb dos regidors.

Maragall afirma que les enquestes són una "operació dirigida"

Ernest Maragall, candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, també ha fet declaracions sobre l'enquesta que pronostica la victòria de Xavier Trias i un resultat molt dolent per a ERC (5 regidors). "Les enquestes electorals formen part d'una operació dirigida perfectament descriptible”, ha afirmat. I ha assegurat que ERC pot guanyar les eleccions municipals del mes de maig de 2023 i governar la ciutat. Ho ha dit en una atenció als periodistes a la cavalcada dels Tres Tombs de Sant Andreu de Barcelona aquest diumenge. Per a Maragall, aquest tipus d'enquestes "tenen l'afany de decidir i controlar què passa en aquesta ciutat i qui està en condicions de governar-la". I ha apuntat que des del seu partit se senten empoderats, serens i confiats.