La líder de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha acusat l'alcaldessa, Ada Colau, d'"amagar-se" després del tret d'un agent de la Guàrdia Urbana a un home sense sostre que presumptament va intentar agredir-lo amb un ganivet aquest dissabte al passeig Sant Joan, i li ha demanat que doni explicacions sobre aquest tema al ple d'aquest divendres.

En roda de premsa, ha lamentat que Colau no hagi citat als grups per donar-los explicacions ni hagi convocat una roda amb el mateix objectiu, per la qual cosa confia que ho faci en el ple de divendres ja que és "un fet gravíssim que ha alertat molt als ciutadans".

"Colau tarda a donar explicacions. Entenem que la investigació no ha acabat, però ha de donar explicacions sobre el que sap i el que està passant, i si és necessari han de prendre's decisions i assumir responsabilitats", ha reclamat.

Sobre que els agents de la Guàrdia Urbana demanin pistoles Taser, Artadi creu que són "eines intermèdies entre utilitzar una arma de foc o no", pel que poden permetre una actuació més proporcionada davant de determinats casos.

Des del grup municipal d'ERC també han demanat explicacions al govern municipal per aquest tema i han opinat que, segurament i a l'espera de tenir la "fotografia completa", els trets es podrien haver evitat. La CUP, per la seva banda, va demanar directament el cessament del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle.

Propostes

Al ple també portaran una proposició per demanar el pagament a terminis sense interessos dels diners que estan pendents de cobrament per part de l'Ajuntaments en els propers anys, i que es recuperi la convocatòria d'una línia de subvencions i ajuts que existia per a persones que no poden afrontar el pagament de l'IBI, i més després de l'"augment significatiu" que ha tingut aquest impost.

També presentaran un prec perquè el consistori doni un permís retribuït als treballadors municipals que hagin de cuidar fills que estiguin en quarantena malgrat no tenir la Covid-19, igual que ha fet la Generalitat amb els seus empleats davant de la "negativa" del govern espanyol d'implementar-lo, i un altre prec relacionat amb la seguretat.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat