El regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha considerat que es podria haver evitat el tret d'un agent de la Guàrdia Urbana a un home sensesostre que presumptament va intentar agredir-lo amb un ganivet aquest dissabte al passeig Sant Joan, i ha criticat la reacció del consistori davant del succeït.

"És important tractar aquestes persones amb totes les precaucions que es mereixen. Amb una actuació diferent i personal especialitzat, segurament no hauríem arribat a aquesta situació", ha advertit aquest dimecres en roda de premsa telemàtica, on ha explicat que presentaran un prec al ple sobre aquests fets.

Per a Coronas, qualsevol intervenció policial amb captaires ha de tenir en compte que són persones d'una "vulnerabilitat extrema", per la qual cosa defensen la necessitat de promoure un protocol d'intervenció específica per a aquests casos, amb personal que tingui una formació adequada.

A l'espera de tenir una fotografia completa del que va passar i sense voler jutjar l'actuació de l'agent que va disparar, Coronas ha apuntat que "una intervenció amb nous agents de la Guàrdia Urbana, perseguint un home amb una furgoneta, no és el millor".

"Amb els sensesostre no es pot actuar com si fos un delinqüent comú", ha afirmat Coronas, que ha reclamat saber qui va ordenar l'operatiu i que el tinent d'alcalde de seguretat, Albert Batlle, doni explicacions sobre això, encara que no demanen la seva dimissió, com sí que va fer ahir el portaveu de la CUP al Parlament, Carles Riera.

 

Segueix en directe l'actualitat i l'última hora del coronavirus.   

Pacte d'educació

En el ple, la regidora d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Sendra, també presentarà una proposta per impulsar un pacte d'educació entre el consistori i la Generalitat per als propers deu anys amb l'objectiu de millorar els "dèficits estructurals" que pateix a nivell de prestacions i inversions, entre altres aspectes.

Segons Sendra, en aquest pacte cal abordar l'etapa dels 0 als 3 anys, atendre cinc grans àrees que pateixen més vulnerabilitat per dignificar espais educatius i acabar amb la fractura digital, i impulsar un nou disseny metodològic i pedagògic de la Formació Professional.

També presentaran un prec perquè el Govern municipal es comprometi a incorporar un carril bici a la nova Ronda Universitat de Barcelona.

 

Imatge principal: El líder d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, amb els regidors Jordi Coronas i Elisenda Alamany / ACN