La CUP ha condemnat "l'agressió policial" de la Guàrdia Urbana al sensesostre que anava armat amb un ganivet el dissabte passat al passeig Sant Joan de Barcelona. En roda de premsa des del Parlament, el portaveu anticapitalista, Carles Riera, ha valorat l'incident "d'extrema gravetat" i ha reclamat que "l'agressió policial" no quedi "impune".

En aquesta línia, ha demanat explicacions a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i ha demanat el cessament del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle (PSC). Així mateix ha demanat el cessament dels dos agents implicats en l'episodi i ha anunciat una manifestació organitzada per l'esquerra independentista aquest dijous a les 19h a la plaça Sant Jaume. "Cal reconeixement, reparació i garanties de no-repetició", ha reclamat el diputat anticapitalista, que s'ha mostrat "inquietat" per les explicacions que han sortit de l'Ajuntament sobre els fets.

Riera ha desitjat la recuperació del sensesostre, que en aquests moments es troba ingressat a l'hospital, i ha instat a "replantejar el debat de la seguretat" posant "les mesures socials al centre". "No podem permetre que les persones a les quals el capitalisme posa al carrer siguin objecte de l'agressió i la violència policial", ha reivindicat. Per últim sobre aquest aspecte, ha exigit al govern municipal l'obertura d'una investigació independent.

Rebaixa dels sous

Per altra banda, Riera ha anunciat la presentació d'una moció que, entre altres coses, demana la "necessitat urgent" de baixar els sous de diputats, membres i alts càrrecs del Govern. La rebaixa que han proposat els cupaires és del 14%. Aquesta part retallada hauria d'anar, segons ha explicat, "al reforçament de la salut pública i als treballadors dels sectors afectats".

Riera també ha criticat i ha dit no entendre per què el Govern "no està augmentant la despesa social". "No entenem per què el Govern està mantenint el dèficit en el 0,61%, el mateix que el 2019. Cal que gasti més i faci ajuts directes per solucionar l'exhauriment de la dotació pressupostària", ha dit en referència als problemes que van patir fa unes setmanes els autònoms.

Per últim, el dirigent anticapitalista ha anunciat l'inici d'un estudi per part de la formació sobre la renda bàsica garantida a Catalunya amb agents socials "per la seva creació en els pròxims tres mesos".