Una de les possibilitats que ofereixen els navegadors d'internet perquè l'experiència d'usuari sigui més satisfactòria, és la de les extensions. I Chrome, el navegador més popular i utilitzat pels usuaris d'internet ofereix com a possibilitat milers d'elles.

Les extensions són petits programes o aplicacions que s'afegeixen d'una manera molt senzilla als navegadors i que una vegada instal·lats, et fan la vida més senzilla. N'hi ha de tot tipus i fa un temps ja et vam oferir aquí algunes de les més interessants i gratuïtes, que pots visitar tant en aquest enllaç com en aquest altre. Ara, tornem a revisar tres extensions, igualment bones i de les quals pots aprofitar-te amb només instal·lar-les una vegada. A continuació repassem quins són i l'avantatge que suposa que et decideixis a fer-te amb elles gratis, per descomptat.

Teclejant

Full Page Screen Capture

Quantes vegades t'hauria agradat guardar una còpia completa del contingut d'un web d'una manera senzilla i no haver de recórrer a copiar el seu text i enganxar-lo matusserament en un document Word, perdent a més l'aspecte de la seva configuració. Doncs bé, amb aquesta extensió conservar una imatge exacta de la pàgina que vulguis guardar és tan senzill com instal·lar Full Page Screen Capture i polsar la combinació de tecles Alt+Shift+P. No et farà falta res més perquè es guardi al teu ordinador una imatge exacta del que estaves veient a la pantalla, des del principi fins al final de la pàgina.

Pots instal·lar Full Page Screen Capture des d'aquí.

Evernote Web Clipper

Una extensió que et serveix per quan trobis alguna cosa que vulguis llegir i no puguis o desitgis fer-ho en aquell moment. Amb només fer clic en la icona de l'elefant, Evernote et permetrà guardar l'article complet, una versió simplificada (sense imatges ni format), una pàgina completa, una captura de pantalla o simplement un marcador, sempre a la teva elecció.

Després, quan disposi de temps lliure, no tens més que iniciar sessió en el teu compte d'Evernote, o utilitzar l'aplicació web, i tindràs llest per llegir el que hagis guardat prèviament, sigui en el format que sigui.

Pots instal·lar Evernote Web Clipper des d'aquí.

Utilitzant ordinador

Tab Wrangler

Si utilitzes internet de manera intensiva o ets dels que acaben amb desenes de pestanyes de Chrome obertes, aquesta extensió et pot interessar molt. Encara que no el sembli, cada pestanya oberta del navegador consumeix molta memòria RAM de l'ordinador i per això és interessant no tenir-les totes actives, sobretot si no s'estan utilitzant o ja s'ha llegit el contingut de web que conté.

L'avantatge de tenir aquesta extensió és que tanca les pestanyes que porten ja un temps obertes però sense que es perdin per sempre. Simplement es guarden en una espècie de reposador que permet amb un sol clic tornar a obrir-les quan es desitgi.

Pots instal·lar Tab Wrangler des d'aquí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat