Ja no és només la mel el problema. Si fa poques setmanes els apicultors es queixaven de la competència deslleial que suposen la mels procedents de la Xina i les seves sovint estranyes composicions i fins a una empresa catalana llançava un nou (i econòmic) sistema per garantir la qualitat dels productes apícoles, ara salta l'alarma en un altre sector alimentari estratègic per al nostre país com és el de l'oli. L'alerta, això sí, s'activa a França, on la Direcció General de Competència ha detectat un nivell d'anomalies molt alt en els olis d'oliva que es venen allà.

millors olis gurmet 2021
 

De tot

Els problemes són múltiples i van des de l'etiquetatge deficient a les mencions d'origen no fonamentades o les pràctiques comercials enganyoses o presència de pesticides. Per tot això, l'organisme regulador francès indica que mantindrà "una vigilància activa".

Anomalies al 40% dels establiments

Dels més de 200 establiments sotmesos a controls en els principals departaments en els quals es produeix oli i, també, en l'entorn de París, un 39% ha mostrat anomalies. A més, entre els 130 productes valorats, un 80% va mostrar anomalies vinculades a l'origen. A França, una ampolla d'oli costa unes tres vegades més que a Espanya així que, si visitaràs el país veí aquest estiu, tingues-lo clar: hi ha més raons que el preu perquè, al teu equipatge, t'emportis un parell d'ampolles d'oli si penses cuinar durant les teves vacances franceses.