Cada un fem un ús diferent del mòbil. Alguns es decanten per una utilització escassa i estrictament personal i d'altres l'utilitzen tant per al lleure com per a la feina de manera intensiva. Fins i tot, hi ha qui porta permanentment més d'un dispositiu. Però si hi ha una cosa que ens iguala a tots, és la necessitat de comptar amb el mòbil carregat en un moment o un altre del dia.

Segur que moltes vegades t'has trobat que la bateria del teu telèfon està a punt d'esgotar-se i que necessites sortir aviat al carrer amb el mòbil llest. Aquells minuts no solen donar per a gaire i és habitual que la bateria amb la recàrrega que aconsegueixis, el telèfon se t'apagui al cap de poc temps.

Per això, saber com carregar la bateria més de pressa de l'habitual pot convertir-se en un salvavides que convé conèixer per als casos de conflicte. Et mostrem com fer-ho amb els següents trucs.

Ni cotxe ni ordinador

Posar a carregar el mòbil a través de l'USB del cotxe no és una bona idea, com tampoc no val la pena fer-ho connectant-lo a l'ordinador. Però és que més enllà del bé futur del dispositiu, tampoc no ajuda que la càrrega es realitzi ràpid. En ambdós casos la bateria tarda molt més a carregar-se. Per tant, si tens poc temps per sortir amb el mòbil amb certa càrrega, el millor és que utilitzis el carregador habitual endollat a la xarxa elèctrica de la llar.

El carregador oficial

Avui dia són molts els dispositius que utilitzen carregadors compatibles entre si, no només els mòbils o les tablets. El que succeeix és que malgrat que gairebé tots serveixen per carregar el mòbil, el que ve amb el propi dispositiu quan es compra és el millor per a tant perquè el mòbil envelleixi millor com perquè la bateria arribi abans al 100% en carregar-lo. Sobretot en aquells mòbils que admeten el que es coneix com a càrrega ràpida, ja que no tots els carregadors estan facultats per a aquesta funcionalitat i si no s'utilitza l'adequat, la càrrega serà lenta.

Manera avió o mòbil apagat

Una altra ajuda perquè la bateria es recuperi abans és activar la manera avió del telèfon, per a així no rebre trucades, ni utilitzar el wi-fi o el 4G, ni qualsevol notificació que ens arribi al mòbil. Es calcula que l'activació de la manera avió accelera la càrrega al voltant d'un 10%. Un augment que serà encara més gran si en lloc de recórrer a aquest mètode, realitzar la càrrega amb el telèfon apagat. En tot cas, en les dues situacions recuperaràs més bateria en el mateix temps que si el dispositiu està encès.

Descartar les càrregues sense fil

Els sistemes de càrrega sense fil per inducció han millorat molt en prestacions en els últims anys i són molt còmodes perquè alliberen al mòbil d'haver d'estar connectats a un cable. Però tot i així, encara no ofereixen la mateixa velocitat que els carregadors oficials connectats a un endoll de paret, pel que es recomana evitar-los quan tinguis pressa.