Tots sabem que la durada de la bateria del mòbil és un dels maldecaps més grans que ens dona el telèfon en el nostre dia a dia. Les raons són diverses. D'una banda, hi ha models que no tenen prou bateria per arribar al final de la jornada. A més, qualsevol mòbil perd durada amb el pas del temps. I, també sovint, oblidem carregar-lo en sortir de casa i aviat ens adonem que amb el nivell de bateria que portem no ens donarà per passar el dia.

Carregar la bateria del telèfon al cotxe és una mala idea

bateria movil unsplash

Per això, moltes vegades optem per carregar la bateria al cotxe aprofitant el corrent elèctric que aquest ens proporciona i així solucionar el problema. Hi ha qui ho fa quan no li queda més remei si vol continuar gaudint del mòbil però hi ha qui també té la costum de fer-ho diàriament. Ni en un cas ni en l'altre no és aconsellable fer-ho. Carregar la bateria del telèfon al cotxe és una mala idea.

Les raons

Els telèfons mòbils necessiten un determinat corrent elèctric –generalment entre 1 i 4 amperes– perquè la càrrega de la seva bateria sigui l'adequada. Es recomana que aquesta es realitzi a través del carregador que proporciona la marca en adquirir el dispositiu o un altre d'idèntiques característiques. En el cas dels cotxes, el port USB condueix menys electricitat (al voltant de 0,5 amperes) que el que el telèfon necessita. Un fet que fa que el mòbil consumeixi més energia que la rep a través de l'USB i que pugui fer que el mòbil fins i tot es bloquegi.

Habitualment els ports USB dels vehicles tens fins a quatre vegades menys de potència que la que necessita un mòbil; una diferència que qualsevol usuari sol notarà en el temps que tarda a carregar-se el seu mòbil però que la farà que la bateria perdi vida útil a passos gegantescos si es recorre al cotxe com a font d'alimentació.

Per si això no fos suficient, fins i tot la bateria del cotxe pot veure's afectada. Depenent de l'antiguitat del vehicle i del model de dispositiu que posem a carregar, pot passar que o bé la bateria del cotxe es descarregui significativament o que pateixi danys. Diuen els experts que quan més poden patir els vehicles en aquests casos és quan la càrrega es duu a terme amb el vehicle estacionat.

Possible solució

Si malgrat tot no vols renunciar a utilitzar el teu vehicle per carregar la bateria del teu mòbil, el millor que pots fer és comprar un adaptador específic per a aquests casos per endollar-lo a l'encenedor del cotxe. No és la solució ideal però redueix ostensiblement la diferència existent entre carregar el mòbil a casa amb el carregador habitual i fer-ho directament a través del port USB del cotxe.