No és cap sorpresa el fet de què la nova línia de smartphones que seran més demandats en els pròxims temps són els plegables. Després d'haver-se presentat tant el Samsung Galaxy Fold, com l'Huawei Mate X, el torn li va arribar fa unes setmanes al Motorola Razr 2020, un mòbil plegable tipus petxina que recorda molt al mòbil que la mateixa marca va convertir en súper vendes fa ja uns anys, abans que arribessin els telèfons intel·ligents.

Malgrat els greus problemes de ruptura que va patir el Samsung Galaxy Fold tot just sortir al mercat la primavera passada, i que va obligar el gegant sud-coreà a redissenyar-lo i tornar a llançar-lo amb èxit a l'estiu, Samsung ja ha estat capaç de vendre prop d'un milió d'unitats del seu disruptiu model en només tres mesos. Els analistes de mercat no dubten que els mòbils plegables han arribat per quedar-se i que es convertiran en supervendes quan el seu preu –que ara ronda els 2.000 euros– baixi sensiblement.

Dos Motorolas

L'inesperat retard

En el cas del Motorola Razr 2020, la companyia havia anunciat que obriria al públic el termini per reservar el seu nou model el pròxim 26 de desembre, amb la data d'inici de venda previst per al 9 de gener de 2020. Tanmateix, des de Motorola han anunciat que ambdues fites es posposen sense que hagin donat a conèixer el nou termini per reservar el mòbil ni la posada a disposició final per al públic.

Pel que sembla, l'enorme demanda que es preveu per al Motorola Razr 2020 ha desbordat la companyia tecnològica i els seus executius s'han vist obligats a alterar el seu full de ruta, retardant els terminis en una època, com és la nadalenca, en la qual es venen una gran part dels telèfons mòbils de l'any. Malgrat que des de Motorola asseguren que es tracta d'un lleuger retard, no cap dubte que els seus càlculs i la realitat del mercat no han coincidit i els està suposant més d'un mal de cap.

L'obligat canvi de plans a Motorola té un costat dolç –com és el ghecho que s'han adonat que el seu nou model plegable vendrà molt per sobre dels esperat– i un altre d'amarg, com és haver de retardar la sortida a la venda del Razr 2020 i perdre així l'oportunitat de vincular-la a la sempre rica en ingressos campanya nadalenca.

Això sí, des de Motorola declaren que no tenen previst un canvi significatiu en la seva línia temporal sobre la disponibilitat original, semblant indicar que el retard podria ser mínim.

Motorola obert

Com és el Razr 2020

El Motorola Razr 2020 té un disseny tipus petxina i compte amb una pantalla principal OLED, que quan s'obre el dispositiu té una mida de 6,2 polzades. Així mateix, té una segona pantalla de 2,7 polzades en les quals apareixen les notificacions quan el mòbil està plegat. La seva memòria RAM és de 4 GB i té 128 GM de memòria d'emmagatzemament. Encara no es coneix el preu exacte a què es vendrà a Europa però tot apunta a què estarà en l'entorn dels 1600 euros.