La multinacional tecnològica sud-coreana Samsung ha presentat en el transcurs d'una sessió de l'IFA 2019, el mòbil plegable Samsung Galaxy Fold. Un dispositiu tan nou que ha hagut de ser redissenyat després dels problemes que va presentar fa sis mesos i que va obligar a la companyia asiàtica a suspendre la prevenda de la primera versió del nou model.

L'assumpte va aixecar al seu dia un gran enrenou al món tecnològic, fins al punt que DJ Koh, CEO de Samsung, va arribar a admetre que el retard en el llançament del seu smartphone plegable era "vergonyós". Els informes interns encarregats per la mateixa companyia van revelar que la companyia sud-coreana havia llançat el mòbil al mercat "abans que estigués llest".

A partir d'allà, els enginyers van haver de posar-se a resoldre en temps rècord els greus problemes que s'havien destapat de seguida i que van causar que el primer llançament fos un dur cop comercial i, sobretot, reputacional.

Galaxy Fold Cosmos Black

La solució als problemes

 

El primer obstacle que calia salvar era el que la brutícia no penetrés les frontisses del dispositiu i així trenqués el mecanisme en poc temps. Perquè no tornés a passar, Samsung ha afegit unes tapes a les vores superior i inferior de les frontisses i d'aquesta manera aconseguir el segellament dels buits pels quals en la primera versió del Galaxy Fold entraven les partícules de pols al mecanisme.

D'altra banda calia impedir que els usuaris retiressin el que semblava un protector de pantalla –com el que porten de sèrie tots els mòbils quan es compren– però que en realitat es tractava d'una capa protectora necessària per a la pantalla encaminada que el mòbil plegable funcionés adequadament. La culpa que les primeres persones alienes a la companyia traguessin aquest protector era perquè no arribava a cobrir la totalitat de la pantalla del Galaxy Fold i, per tant, convidava a ser retirada. Ara, amb el redisseny, el protector de polímer arriba a cobrir tota la pantalla fins a introduir-se als bisells exteriors del telèfon, acabant així amb la confusió.

Així mateix, era necessari enfortir la pantalla perquè no es notés el maquinari del mòbil en tocar-la. Per solucionar aquest assumpte, Samsung ha reforçat la part de sota de la pantalla gràcies a la col·locació d'una sèrie de fines capes de metall que doten al dispositiu de més robustesa i que permeten gaudir d'una sensació més satisfactòria durant el seu ús.

A més, i aprofitant que el Galaxy Fold necessitava de les solucions als problemes anteriorment indiciats, a Samsung han aprofitat perquè el bloqueig del plegat del mòbil sigui ara més rígid i no es tanqui tan fàcilment quan se sosté amb una sola mà.

 

Perquè en aquesta ocasió no hi hagués cap dubte que el dispositiu surt a la venda en condicions òptimes, a Samsung han redoblat les proves de stress que han sotmès als mòbils. En el següent vídeo es pot apreciar en què ha consistit la prova de resistència de les frontisses del Galaxy Fold.

 

 

Disponibilitat, característiques i preu

 

Galaxy Fold Space Silver

 

Les especificacions principals del Samsung Galaxy Fold són les següents:

  • Sistema operatiu Android 9 Peu + One UI
  • CPU Snapdragon 855
  • RAM 12 GB
  • Emmagatzemament 512 GB
  • Pantalles 7,3" (estès) i 4,6" (plegat)
  • Cambres posteriors Triple càmera posterior: gran angular, ultra gran angular i teleobjectiu
  • Cambres frontals Una a la coberta, dos frontals internes gran angular i profunditat
  • Bateria Doble bateria de 4.380 mAh

El Fold estarà disponible a Corea a partir de demà per 2,398,000 Won (uns 2000€), i arribarà a Alemanya, el Regne Unit i Singapur el 17 de setembre. Les versions 5G estaran disponibles en mercats seleccionats, inclosa Corea. Quant als que som als Estats Units esperant ansiosament l'arribada del Fold, Samsung va dir que arribarà als Estats Units "en les properes setmanes".