Quan una companyia tecnològica com Samsung introdueix al mercat un mòbil tan innovador com el Samsung Galaxy Fold, les primeres interaccions amb el dispositiu poden presentar els lògics problemes dels inicis. I això precisament és el que està passant amb el novíssim telèfon plegable de la marca sud-coreana que surt al mercat per uns 2.000 euros. El maneig del mateix per part d'alguns dels experts en tecnologia dels mitjans especialitzats està provocant més d'una veu d'alarma.

La pantalla

Els problemes amb la pantalla del Galaxy Fold –o potser caldria parlar en aquest cas de pantalles– comencen a recollir-se en alguns webs de tecnologia i fer-se virals a través de les xarxes socials.

El cas de Dieter Bohn, especialista en mòbils de la prestigiosa theverge.com, és de l'aparició d'un bony de la mida d'una llentia a la part inferior de la pantalla del Galaxy Fold de Samsung. Una protuberància que li ha aparegut just a sobre d'on es doblega la pantalla. El periodista afirma no haver fet res especial més enllà de sotmetre el dispositiu a les clàssiques proves que es realitzen a tots els mòbils quan es tracta de posar a prova el seu acompliment.

Així mateix, altres periodistes com Steve Kobach de CNBC.com i Mark Gurman de Bloomberg han patit una altra classe de problemes però també relacionats amb les pantalles.

Segons es desprèn de la informació de Kobach, la pantalla va començar a presentar importants defecte en una de les seves parts després de només un dia d'ús. Problemes que han de veure amb com parpelleja el display del dispositiu. Un contratemps encara més gran que el del bony denunciat per Bohn, ja que impedeix de poder utilitzar el mòbil amb normalitat.

Per la seva part, Gurman reconeix que inconvenient amb la pantalla del Galaxy Fold ha estat causat per no seguir al peu de la lletra una de les advertències de Samsung. Una advertència que lluny d'aparèixer a primera vista i en lletra de gran mida, acompanya a la resta de components de la capsa del mòbil provocant que els usuaris no vagin a llegir-la en la majoria dels casos. El problema de Gorman és que ha retirat el film que recobria les pantalles del mòbil. Un plàstic que, si un no llegeix les instruccions en les que s'esmenta que no es retiri, sembla tractar-se del típic protector de pantalla que porten de sèrie tots els telèfons nous i que sempre es retira.

Què diu Samsung

Davant de la repercussió de l'aparició de tantes crítiques per part dels experts, Samsung ha emès un comunicat oficial en el que assegura que els terminals que van ser enviats als mitjans de comunicació, perquè aquests realitzessin les seves revisions, no són sinó prototips inicials del Samsung Galaxy Fold. La firma sud-coreana afegeix que els revisaran minuciosament, adverteix que no s'ha de treure el film protector a la pantalla en cap cas, però no especifica res sobre això del bony que ha aparegut al terminal de Dieter Bohn.

Caldrà esperar a veure com transcorren les properes setmanes i si Samsung és capaç de resoldre tantes incidències davant de la sortida al mercat d'un mòbil tan car. Després de conèixe's els problemes de la pantalla del mòbil plegable de Samsung, el cas del Galaxy Note 7 i el seu bateria que explotava ha tornat a aparèixer com un fantasma en la ment dels usuaris de mòbils d'alta gamma.