Cada 21 de juny se celebra el Dia Internacional del Ioga. Una data com qualsevol altra per recordar que fins i tot la ciència en recomana la pràctica perquè et sentis molt millor tant físicament com mentalment.

El problema amb el ioga és que es necessiten uns certs coneixements previs abans que un pugui posar-se de manera efectiva a buscar el seu moment en solitari per practicar-lo. L'avantatge és que aquesta barrera que sempre ha suposat haver d'invertir temps i diners en l'aprenentatge s'ha fet caure gràcies a les noves tecnologies i hi ha moltes les persones arreu del món que gaudeixen dels beneficis del ioga després d'haver-ne après els secrets gràcies a aplicacions per a mòbil com les que et mostrarem a continuació. Pren nota.

Track Ioga

És una aplicació que està en anglès però s'entén perfectament perquè els exercicis són molt senzills de comprendre. No es basa en un conjunt d'exercicis sinó que ofereix una experiència d'objectius a aconseguir en funció del nivell de l'usuari. El compliment es va veient a través d'una barra de progressos que fa que t'impliquis en els reptes a base d'insistir i gaudir-ne alhora.

Es basa en fotografies i vídeos amb què aprendràs les postures del ioga i té una funcionalitat molt interessant com és la de tenir accés a un professor de ioga amb qui pots contactar a través d'un xat per fer-li les consultes que consideris oportunes.

Pots descarregar-te l'app aquí: iOS / Android

Daily Ioga

El punt fort d'aquesta aplicació rau en el fet que t'ofereix classes de ioga. A través d'un entrenador personal podràs gaudir de vídeos en alta definició amb més de 20 classes pràctiques amb tres nivells diferents segons el coneixement de l'usuari i del temps de què disposis per exercitar-se. Té més de 150 postures a la seva base de dades.

Pots descarregar-te l'app aquí: iOS / Android

Asana Rebel

Es tracta d'una aplicació per als qui ja tinguin una experiència al món del ioga. Té programes pensats en funció del nivell i l'estat físic de l'usuari. Són exercicis pensats per afavorir la relaxació, per posar-se en forma o, fins i tot, per perdre pes. Els exercicis duren entre 10 i 30 minuts i el catàleg que ofereix supera els 400.

Pots descarregar-te l'app aquí: iOS / Android

Keep Ioga

Presumeix de proporcionar beneficis saludables tant per a la ment com per al cos amb més de 400 assanes i més de 40 sessions de ioga, a més de 7 cursos de meditació. Pensat tant per a experts com per als que volen iniciar-se en el ioga.

Pots descarregar-te l'app aquí: iOS / Android