Tal com t'explicàvem fa uns quants dies, des del passat 19 de setembre Apple va posar a disposició dels usuaris de iPhone la nova versió del seu sistema operatiu: iOS 13. Una actualització que arribava un dia abans de la venda al públic dels nous iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max.

Amb l'arribada de iOS 13, el programari dels iPhone han portat l'esperada manera fosca, la nova presentació cronològica de l'app Fotos, un nou sistema per a la seva aplicació Recordatoris i algunes novetats més que molts usuaris ja s'estan gaudint des de fa uns dies.

iOS 13

Però malgrat que la majoria dels usuaris estan valorant molt positivament les noves possibilitats que ofereix iOS 13, no han estat pocs els que, a través de les xarxes socials i posant-se en contacte amb el servei d'atenció al client d'Apple, han protestat per determinats problemes que l'actualització anual està provocant en l'acompliment dels seus mòbils. Problemes com errors en algunes de les apps, pèrdua de senyal al telèfon i problemes amb la càmera de fotos, entre d'altres.

Pel que sembla, no és una cosa que hagi sorprès massa la mateixa Apple. Tant és així que des de la companyia de la poma ja tenien en cartera una nova actualització, la 13.1, que tenia pensat en posar a disposició dels seus usuaris l'últim dia de setembre, però s'ha vist obligada a avançar davant l'important nombre de queixes i problemes que estan tenint lloc.

Més enllà dels problemes ja referits, la principal causa per la qual Apple ha corregut a avançar la sortida de l'actualització 13.1 es deu que s'ha descobert una vulnerabilitat que podria permetre que algú amb males intencions accedeixi a l'app Contactes encara que el iPhone es trobi bloquejat. Un exploit, com se'l coneix en l'argot tecnològic, que s'ha solucionat amb l'actualització.

Per poder descarregar i instal·lar l'actualització 13.1 n'hi ha prou amb seguir, com és habitual, la ruta Ajustes > General > Actualització de programari. Una vegada allà, amb només fer clic en la nova versió, aquesta es descarregarà i s'instal·larà, per estar a ple rendiment després del reinici del iPhone.

iPhone 11 colors

Amb l'arribada d'aquesta actualització tan primerenca respecte a la nova versió de iOS, es solucionen molts errors, com, el referent a l'orientació de la càmera, que no s'obria en vertical o horitzontal, segons correspongués. Així mateix, les notificacions de l'estat de la bateria s'han corregit, així com les xifres mostrades en el nombre de correus electrònics o la funcionalitat en compartir determinats aspectes de l'aplicació Recordatorios.

De la mateixa manera, els aniversaris que apareixien duplicats en Calendari també han estat reparats i determinats enfosquiments de la pantalla quan el iPhone es trobava bloquejat. Finalment, destacar que uns altres dos problemes reportats com el de la compatibilitat d'alguns fons de pantalla i el sorgit en tancar la sessió en iCloud, han estat igualment solucionats.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat