Cada any per aquestes dates, els amants de la tecnologia i els mòbils en general i, fonamentalment, els usuaris i fans del iPhone, tenen marcada en vermell la data de la Keynote de Apple als seus calendaris.

Una presentació en la qual hi ha hagut lloc per mostrar molts productes i serveis de la companyia de la poma, però en la qual han brillat especialment el nou iPhone 11 i, sobretot, els iPhone 11 Pro.

Com és habitual, Apple ha aprofitat el començament de curs per donar a conèixer al món els seus nous mòbils, els que substitueixen als iPhone XR, XS i XS Max. Els nous models reben el nom de iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max i en aquest cas els seus principals atractius són el sistema de càmeres i les possibilitats que ofereix el seu nou processador.

Colors iPhone 11

Les càmeres del iPhone 11 i el iPhone 11 Pro

 

Ja és habitual des de fa anys que es vagin filtrant amb bastanta antelació, i amb comptagotes, les característiques dels mòbils d'Apple que finalment es presenten durant la Keynote. Però malgrat que les sorpreses en el que l'aspecte, les mesures i fins i tot els colors cada vegada són més infreqüents, les demostracions dels nous models sol sorprendre a l'audiència la majoria de les ocasions. I en l'edició d'aquest any, així ha estat.

Sens dubte, en la presentació que ha tingut lloc al teatre Steve Jobs de Cupertino Apple ha posat tota la carn a la graella per impactar a la seva legió de seguidors amb un sistema de triple càmera en els iPhone 11 Pro i un de doble càmera en el iPhone 11. Un pas endavant que eleva, i molt, el llistó del que es podia fer fins ara amb els mòbils d'Apple referent a la fotografia i el vídeo. Sobretot, en el cas de les seves versions Pro.

Tres cámaras

Les càmeres es presenten en la part superior esquerra posterior del mòbil, dins d'un quadrat que sobresurt lleugerament, canviant sensiblement l'aspecte que oferia en els models anteriors.

En el cas del iPhone 11 són dues càmeres, amb un sensor principal de 12 MP, una lent d'obertura f/1,8 i estabilització OIS mitjançant sis lents, i un altre sensor –també de 12 MP- gran angular de 120 graus i una obertura f/2,4. El iPhone 11 compta així mateix amb un tele per realitzar zoom òptic x2. A més, incorpora per fi una manera nit que fa possible que les fotos amb poca il·luminació lluin molt bé i, fins i tot, una nova manera retrat pensada també per a les mascotes.

Quant a les novetats del vídeo en el iPhone 11, el salt qualitatiu és molt important, ja que grava vídeo en qualitat 4K i a 60 frames per segon. Però és que a més, ofereix la possibilitat de realitzar retocs, retallar imatge i aplicar efectes durant el propi enregistrament.

La càmera frontal té també un sensor de 12 MP i grava com les posteriors en 4K i a 60fps, però a més introdueix una novetat que ha cridat molt l'atenció als assistents del teatre Steve Jobs. Es tracta del que a Apple han anomenat Slofies, que no són cap altra cosa que selfies de vídeo amb alentiment. Uns vídeos amb els que des de la càmera frontal l'usuari podrà retratar-se en moviment a 120 frames per segon.

 

En els referent a les cambres|càmeres dels iPhone Pro, es pot ressenyar que són tres en la part posterior. Amb una mateixa resolució de 12 MP en tots els casos, es tracta d'un gran angular f/1,8, un súper gran angular de 120 graus f/2,0 i un tele f/2,4.

En el cas del sistema de càmeres dels Pro, a més de totes les novetats ja ressenyades del iPhone 11 anteriorment, apareix la manera Deep Fusion. Un sistema que a través de la Intel·ligència Artificial i el machine learning, és capaç de capaturar fins a 8 instantànies d'una mateixa fotografia –quatre en alta exposició i d'altres tantes en baixa exposició– per combinar-les en un instant i oferir com a resultat final una fotografia amb el millor detall possible. Una cosa tan nova i que ofereix una qualitat de tal nivell que fa que iPhone torni a convertir-se una altra vegada en el referent de la fotografia al mercat dels mòbils.

A13 Bionic

 

El nou xip A13 Bionic

 

Si amb el xip A12, que fins ara portaven els iPhone com a processador, deien els experts que als mòbils Android els costaria almenys dos anys assolir-lo quant a rendiment i eficàcia, des de Cupertino han fet un salt més per augmentar la distància respecte a la competència.

El A13 Bionic d'aolo 7 nanòmetres porta integrats 8.500 milions de transistors que fan volar a la seva CPU i són un exèrcit perfecte al servei de la Intel·ligència Artificial dels iPhone 11. Gràcies a la seva millorada eficiència, Apple assegura que la bateria dels seus nous dispositius durarà entre 4 i 5 hores més que els anteriors, segons els models.

Totes les noves funcionalitats anteriorment citades en els referent a la fotografia i el vídeo i la seva edició en el moment són en gran part possible per la sorprenent potència del A13 Bionic.

 

Característiques, preus i disponibilitat

 

El iPhone 11 té una pantalla LCD de 6,1 polzades a 120 Hz i amb un format 19,5:9 i surt a la venda amb tres capacitats d'emmagatzemament diferents: 64 GB, 128 GB i 256 GB. A més, incorporen el sistema de so d'altaveus estèreo Dolby Atmos i la connexió sense fil wi-fi 6. Els seus preus de venda segons la memòria d'emmagatzemament serà de 809, 859 i 979 euros.

iPhone 11

Quant als iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max, compten amb pantalles FEU OLOR Superretina XDR de 5,8 i 6,5 polzades, respectivament. També s'ofereixen tres versions d'emmagatzemament, encara que en aquest cas són de 64 Gb, 256 GB i 512 GB.

En el cas del iPhone 11 Pro, els seus preus són de 1.159, 1.329 i 1.559 euros. Mentre que en el del iPhone 11 Pro Max seran de 100 euros més respecte a cada una de les versions del seu germà bessó més petit.

Els tres nous models de iPhone 11 surten a la venda el proper 20 de setembre, un dia després que Apple posi a disposició dels seus usuaris el iOS 13, la nova versió del seu sistema operatiu.

 

iPhone 11 Pro

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat