El mes de juny passat es va filtrar que la nova actualització de iOS, el sistema operatiu d'Apple, arribaria el setembre, com ve sent habitual. I en la Keynote celebrada fa uns dies es va confirmar que iOS 13 estaria disponible per als usuaris de iPhone des del mateix 19 de setembre.

Així, des de dijous passat la nova versió del sistema operatiu del mòbil de la companyia de Cupertino pot ser descarregada i instal·lada per tots aquells usuaris que disposin d'algun dels següents models de iPhone:

iPhone 11, 11 Pro i 11 Pro Max

iPhone XR, XS i XS Max

iPhone X

iPhone 8 i 8 Plus

iPhone 7 i 7 Plus

iPhone 6s i 6s Plus

iPhone SE

iPod touch 7a generació

Per descarregar i instal·lar la nova versió de iOS, el procediment és l'habitual. Tan sols cal seguir al mòbil la següent ruta: Ajustaments > General > Actualització de programari i allà ja apareixerà la possibilitat d'actualitzar el sistema operatiu. Es polsa l'opció i a partir d'allà començarà a descarregués l'arxiu d'actualització per després instal·lar-se, després de la qual cosa el iPhone es reiniciarà i l'operació haurà finalitzat.

Captura 1 de iOS 13

Algunes de les novetats que porta iOS 13

  • Més atenció a la privacitat

Apple ha promès incrementar els seus esforços quant a la privacitat i la seguretat dels seus usuaris. Per això, amb l'arribada de iOS 13 es pot destacar que ara les apps ja no compten amb tants permisos per utilitzar la ubicació de l'usuari i en el cas que ho vagin a fer, el sistema operatiu mostra un avís sobre això.

  • Càrrega intel·ligent de la bateria

Perquè la bateria dels iPhone duri més i gaudeixi d'una millor salut, iOS 13 introdueix una nova funcionalitat que permet al sistema aprendre dels patrons de càrrega i que fa que en una càrrega normal, la bateria no superi el 80% de la seva capacitat per evitar d'aquesta manera un desgast més important de la mateixa.

  • Cambra i Fotos

Apareixen noves funcionalitats referent a la càmera. En el que té a veure amb els retrats, ara es pot regular la intensitat de la llum i també sorgeix una opció nova en blanc i negre eliminant el fons, que queda en blanc. A més, la mateixa aplicació Fotos ha patit un redisseny molt destacable, després del qual entre altres millores destaca la nova manera cronològica de presentar les imatges.

Captura 2 de iOS 13

  • Manera fosca

L'arribada d'aquesta manera tan en voga últimament provoca que l'usuari pugui canviar completament la fisonomia del iPhone. Una manera fosca que s'adapta a les condicions del mòbil, ben manualment o automàticament. Sense oblidar que la majoria de les aplicacions han aprofitat que arribava iOS 13 amb la seva manera nit, per adaptar-les a la nova possibilitat que ofereix el iPhone.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat