El d'avui era un dia molt esperat al món de la telefonia mòbil perquè la companyia xinesa Huawei ho havia assenyalat com el de la posada de llarg dels seus nous mòbils d'alta gamma. Poc més d'una setmana després que Apple tragués múscul davant del món amb el iPhone 11 i els iPhone 11 Pro, l'empresa que ha estat objecte de les crítiques i el vet tant de Google com de l'Administració Trump, ha mostrat l'Huawei Mate 30 i l'Huawei Mate 30 Pro.

Amb els nous mòbils estrella de la companyia oriental s'obre una nova etapa. Aquests dos telèfons són els dos primers mòbils d'Huawei que surten al mercat proveïts de Android però sense les apps ni els serveis de Google. Així, ambdós models no compten amb el gestor de correus Gmail, amb Google Maps, Google Fotos, YouTube, Google Drive, ni amb la botiga Google Play Store, entre altres elements.

Quatre colors

Es tracta d'un canvi important tant per a Huawei com per als futurs usuaris dels seus nous mòbils, però ha de quedar clar que els models de la companyia que hi havia al mercat fins ara continuaran comptant amb el suport de Google com sempre.

A causa del bloqueig nord-americà, les funcionalitats de l'Huawei Mate 30 i el Mate 30 Pro venen donades per l'última versió de la capa de personalització d'Huawei, el nou EMUI 10. A partir d'ara aquests mòbils tenen la presència d'Huawei Mobile Services (HMS), juntament amb les aplicacions pròpies que substitueixen les anteriorment citades de Google. Al Google Play Store li dona el relleu l'anomenada App Gallery, una botiga d'aplicacions pròpia des de les que l'usuari podrà descarregar-se les apps de Android.

Huawei Mate 30 i Mate 30 Pro

Els nous vaixells insígnia d'Huawei arriben amb la intenció de fer-se un lloc en el segment de la gamma alta dels mòbils malgrat no comptar amb el suport de Google. Per a això, han fet una aposta pel disseny, les càmeres i un nou i potent processador. Una combinació que farà que els seus seguidors continuïn segurament confiant en la marca.

L'Hauwei Mate 30 té una pantalla OLED de 6,62 polzades Full HD+ (2.340 x 1.080 píxels), una memòria RAM de 6 o 8 GB, segons la versió, i una memòria d'emmagatzemament de 128 GB. A més estrena el nou processador Kirin 990, que promet moure el telèfon amb total facilitat gràcies als seus vuit nuclis. Compte amb tres càmeres posteriors: la súper gran angular de 40 MP, una gran angular de 16 MP i una tele de 8 MP i zoom òptic X3. A més, grava vídeo en 4K a 60 frames per segon i la seva càmera frontal és de 24 MP. Així mateix, compta amb una gran bateria de 4.200 mAh, una càrrega súper ràpida de 40W i càrrega sense fil reversible de 27W.

Mate 30

Per la seva part, l'Hauwei Mate 30 Pro té una pantalla OLED de 6,47 polzades Full HD+ (2.400 x 1.176 píxels) les vores del qual són arrondoniments i no tenen visel en els costats, una memòria RAM de 8 GB i una memòria d'emmagatzemament de 128 o 256 GB, segons la versió. A més porta també el nou processador Kirin 990. Compte amb quatre càmeres posteriors: la súper gran angular de 40 MP, un gran angular de 40 MP, una tele de 8 MP i zoom òptic X3 i un sensor TOF 3D. Grava vídeo en 4K a 60 frames per segon i la seva càmera frontal és de 32 MP. Així mateix, compta amb una gran bateria de 4.500 mAh, una càrrega súper ràpida de 40W i càrrega sense fil reversible de 27W.

En mati 30 Pro

A més, el model Mate 30 Pro compte amb una versió extra que portarà de sèrie el nou sistema de connectivitat de dades 5G. Serà l'anomenat Huawei Mate 30 Pro 5G.

Tant el Mate 30 com el Mate 30 Pro estaran disponibles durant l'últim trimestre d'aquest any en quatre colors: verd, morat, gris i negre. I de moment es coneixen els preus de les versions altes de cada model. Així l'Huawei Mate de 8 GB i 128 GB d'emmagatzemament valdrà 799 euros i l'Hauwei Mate 30 Pro de 8 GB i 256 GB es podrà comprar per 1.099 euros. Un preu que es veurà incrementat en 100 euros més per al Mate Pro 5G.