Poden els nens d'avui divertir-se sense pantalles? A Barbastre (Osca), creuen que sí i, per això, durant aquesta setmana organitzen una activitat molt especial: Matins de Jocs per a Nens i Nenes que, directament, exclou les pantalles. És l'alternativa que l'Ajuntament de la ciutat altaragonesa planteja perquè les famílies puguin mantenir els seus fills ocupats durant els dies que van des d'aquest 1 d'abril i fins divendres dia 5, ja que són jornades vacacionals per als escolars aragonesos.

Niños
 

 

 

Quaranta places

En total de quaranta petits gaudeixen des de dilluns passat de dia 1 de les activitats incloses en Matins de Jocs per a Nens i Nenes, que exclou l'ús de dispositius tecnològics i ofereix activitats entre les 9.00 i les 14.00 hores al Recinte Firal de la ciutat. A més, es brinda a les famílies que ho necessitin la possibilitat de gaudir d'horari ampliat i iniciar les activitats les 8.00 i finalitzar-les les 15.00.

Sense pantalles

Els petits que participen en l'activitat no poden acudir al recinte firal portant cap tipus de mòbil, tablet, consoles, mp3 o videojocs, ja que l'objectiu de l'organització és, mentre s'afavoreix la conciliació familiar, brindar als més petits la possibilitat de gaudir de, explica la regidora Ana Barón, "una alternativa de lleure actiu i constructiu que possibiliti l'aprenentatge a través del joc, la integració i la inclusió. Volem que tornin a gaudir del joc d'una altra manera. La tecnologia és positiva, vivim en una època en què les pantalles són una eina més i que els més petits la coneguin i la dominin és positiu, però és necessari igualment que coneguin altres alternatives de lleure actiu com les que els brindem amb aquesta proposta. Estem molt satisfets de la resposta, ja que demostra que l'activitat era necessària i els nens i nenes que participen estan gaudint molt", explica l'edil.