Comprar tecnologia recondicionada ajuda la teva butxaca i, també, el nostre planeta. Així ho indica almenys un estudi que acaba de fer públic Back Market, portal web de venda de productes recondicionats. Segons el website, les vendes que s'han concretat en el seu marketplace durant l'última dècada han permès que un milió de tones de diòxid de carboni no hagin anat a parar a la nostra atmosfera.

Back Market rellança la seva imatge corporativa a Espanya
 

Continuem emetent massa CO2

Segons l'últim informe Evolució de les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle a Espanya de l'Observatori Sostenibilitat, les emissions de CO2 el 2022 van ser 305 milions de tones, la qual cosa suposa un 5,7% més que el 2021. És per això que les dades revelades per Back Market indiquen la gran rellevància del consum de tecnologia recondicionada i el seu impacte en benefici del medi ambient. La fabricació de la tecnologia per al consum massiu té conseqüències perjudicials per al planeta, sent el sector tecnològic responsable del 3,7% de les emissions globals. Un altre estudi recent, en aquest cas de l'Agència Francesa per a la Transició Ecològica (ADEME), defineix la quantitat de matèries primeres que es necessita per produir un sol dispositiu, en concret, 243,6 kg de matèries primeres per produir un telèfon intel·ligent i 6551 kg per a un portàtil.

Què suposa la reducció d'emissions que Back Market permet amb la seva activitat?

El milió de tones del principal gas amb efecte d'hivernacle que no s'ha emès a l'atmosfera gràcies a les activitats de Back Market equival al que es generaria construint deu estadis de la mida del Camp Nou o el Santiago Bernabéu, explica la companyia. Actualment, Back Market està present a 17 països (Estats Units, Regne Unit, França, Espanya, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Països Baixos, Àustria, Finlàndia, Japó, Portugal i Corea del Sud) i compte amb 700 empleats, 8 milions de consumidors, 6 oficines a nivell global i fins a 1.700 restauradors actius en tot el món.