No és cap secret que des que la banda ampla es va convertir en una realitat en les connexions dels telèfons mòbils dels usuaris, el consum de contingut audiovisual s'ha anat disparant fins a convertir-se en el rei de les preferències quant a entreteniment es refereix, sobretot entre els joves.

Tot i així, la majoria de les persones prefereixen consumir vídeo a través del mòbil en entorns wi-fi i com no sempre és possible tenir a mà una xarxa sense fil gratuïta, descarregar-se per mitjà d'una wi-fi els vídeos dels quals es volen gaudir, per consumir-los directament des de la memòria del mateix|propi mòbil és una solució ideal que en ocasions no sabem nosaltres com dur a terme.

Igual com recentment t'expliquem com descarregar-se vídeos de Twitter, ara et mostrarem com pots descarregar-te vídeos de YouTube per consumir-los posteriorment en el moment que tu decideixis i així no estar pendent del consum de les dades que tinguis contractades, tant per al iPhone com per a Android.

 

En iPhone

El primer que has de fer és assegurar-te que el teu iPhone està actualitzat a la versió iOS 12 del sistema operatiu dels mòbils d'Apple. A partir d'allà, descarrega't una aplicació de l'App Store que es diu Atajos i que serà la que et permeti baixar-te els vídeos de YouTube de manera molt senzilla.

Per poder baixar-te els vídeos has d'obrir el navegador Safari, accedir al web de Youtube, seleccionar el vídeo que vols que es descarregui i reproduir-lo al navegador. Una vegada que el vídeo estigui en marxa, prem el botó "compartir" i pressiona el botó "més" la icona del qual presenta tres punts. Activa l'opció "dreceres" i després selecciona el botó "dreceres". Després d'aquests passos, l'arxiu multimèdia començarà a descarregar-se i quan finalitzi l'acció, ja estarà en la memòria del iPhone disponible per ser reproduït.

 

En Android

Per al cas dels mòbils amb el sistema de Google, necessitaràs descarregar-te una aplicació que no es troba a Google Play però que es pot descarregar de manera totalment segura des d'aquest enllaç. Es diu TubeMate i serà l'app que permeti que el vídeo seleccionat passi des de YouTube fins a la memòria del telèfon.

A fi que Android permeti que l'arxiu APK de TubeMate s'instal·li al mòbil i es converteixi en una app més, has de realitzar aquest senzill pas abans de començar amb la descàrrega de l'arxiu|arxivament extern. La ruta és la següent:

Ajustaments > Seguretat > Seleccionar Orígens Desconeguts

Una vegada activada l'opció d'orígens desconeguts, es podrà descarregar i instal·lar TubeMate i és recomanable tornar a desfer els passos per desactivar l'opció d'orígens desconeguts i així tornar a protegir el telèfon davant de descàrregues malicioses no desitjades.

Ara per baixar els vídeos de YouTube, obre TubeMate –l'aspecte del qual és molt similar al de YouTube– i prem a la icona amb forma de lupa que trobaràs en la part de dalt de l'app a la dreta. Busca allà el vídeo que vols baixar-te i reprodueix-lo per assegurar-te que és el que buscaves. Pressiona la fletxa verda que veuràs en la part de baix a la dreta de la finestra de reproducció i això provocarà que s'obri una segona finestra en la qual després de pressionar el botó "descàrrega" només et quedarà escollir el format en el qual prefereixis conservar l'arxiu multimèdia. Quan finalitzi la descàrrega, ja tindràs el vídeo en la memòria del teu mòbil.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat