Fa un any eren molt més cars, però gràcies al descompte universal de vint cèntims, ho notàvem molt menys. Ens referim, per descomptat, als carburants i els seus preus desorbitats, que desequilibren els comptes de gairebé tota família que es preï. Per això, conscients de la situació, des de la DGT han decidit apropar-nos a tots i totes una llista de consells per a, ja que només hi ha descomptes si ets professional, puguem gastar una mica menys mitjançant una conducció més eficient i un maneig més assenyat del nostre vehicle.

gasolinera
 

La col·locació de la càrrega crucial

Per gastar-ne menys, és imprescindible distribuir bé les càrregues que portem al cotxe. A més pes, més consum i a pitjor col·locació d'aquest pes, més despesa també. Intenta portar només l'imprescindible i, si pots, prescindeix de baques, remolcs i cofres que es col·loquen sobre el sostre. Perjudiques l'aerodinàmica i el consum es dispara.

Recorre a la manera de conducció ECO i, si el teu vehicle no el té, pensa en un de nou

La manera ECO de conducció que inclouen els últims models minimitza el consum de combustible, però no està disponible en vehicles amb cinc anys o més. En aquest cas, o comences a pensar en un de nou o aprens a conduir de manera eficient. Fer-ho, implica canviar de marxa només quan sigui imprescindible i, sempre que puguis, conduir amb marxes llargues.

Res de brusquedats

Quan el motor és fred, els acceleraments i les revolucions altes disparen el consum del motor. Per tant, fins que el teu sistema propulsor assoleixi els 90 graus de temperatura, calma.

Tot al dia

Cal canviar l'oli i els filtres quan correspon. Si no ho fas, obligues el teu motor a realitzar sobreesforços que es tradueixen, com bé imagines, en més despesa de combustible. L'estat dels pneumàtics també importa, ja que si la pressió no és la correcta o la banda de rodatge està desgastada, el teu cotxe necessitarà més energia per moure's.