Es podria dir que no hi ha una setmana l'any en la que Whatsapp no generi al seu voltant una notícia d'abast. En ocasions per les seves novetats, altres vegades a causa d'alguna error de seguretat que se li detecta, en alguna oportunitat per les distraccions que alguna celebritat ha comès mentre l'utilitzava... El cas és que l'app més utilitzada per una majoria dels usuaris de smartphones i sempre es troba en boca de tots.

En aquesta ocasió el que ha volgut deixar clar el perill que, segons la seva opinió, suposa Whatsapp, no és cap altre que el fundador del seu màxim competidor –la també popular Telegram-, Pavel Durov. Segons aquest empresari rus d'èxit, les constants fractures de seguretat que es detecten en Whatsapp són una prova més que les agències d'espionatge dels estats utilitzen el sistema de missatgeria instantània de la icona verda com a eina per vigilar a favor dels seus foscos interessos.

Móvil whatsapp

Durov va assenyalar el perill d'utilitzar Whatsapp i va voler ratificar la validesa de les seves opinions recolzant-se en una vulnerabilitat recent de l'aplicació que va exposar potencialment els missatges dels usuaris i les seves fotos, tal com havia passat de manera similar uns mesos abans.

I el cert és que no són estranyes les apreciacions negatives de Durov contra el seu competido, ja que, a començaments de 2019, el jove magnat rus va ser una de les veus del sector que va arremetre contra l'aplicació de missatgeria propietat de Facebook, en afirmar amb rotunditat que ni era segura ni ho seria mai. Sempre segons Durov, tant els hackers com les agències d'intel·ligència treballen sense parar per provocar errors en el sistema i així poder posar en risc les dades privades dels centenars de milions d'usuaris de Whatsapp.

En el seu últim text escrit a la plataforma de Telegram, Pavel Durov va definir el seu competidor com un cavall de Troia que s'utilitza per espiar fotos i missatges dels usuaris en altres apps. Sempre segons l'empresari rus, "Facebook ha estat part de programes de vigilància molt abans que adquireixi Whatsapp. Resulta ingenu pensar que la companyia hagués canviat les seves polítiques després de la compra".

Facebook va sortir a la llum pública per defensar la postura que no existeix evidència que l'última fractura de seguretat l'haguessin aprofitat els hackers. Segons la companyia que dirigeix Zuckerberg, no existeix raó per pensar que els usuaris de Whatsapp s'hagin vist afectats pel problema tècnic.

Noia whatsapp

Però malgrat la contundència mostrada per Facebook, afirmacions com les realitzades per Brian Acton –cofundador de Whatsapp– després de la venda del seu negoci a Facebook, podrien tornar a cobrar sentit després del dur discurs de Durov. Acton no va tenir cap problema en reconèixer al seu dia que va vendre la privacitat dels seus usuaris a un benefici major.

Finalment, Pavel Durov no ha deixat de passar l'oportunitat de fer una recomanació als usuaris de Whatsapp: "Hauries d'eliminar Whatsapp del teu telèfon".