WhatsApp ha anunciat aquest dilluns que comença a desplegar una nova funcionalitat, "Message Yourself", que facilita l'enviament de missatges a un mateix. Es tracta d'un xat personal en el que l'usuari podrà enviar-se notes, fotos, àudios o les novetats i els recordatoris que necessiti per al dia a dia. La nova i "pràctica" funció estarà disponible per als sistemes operatius de iPhone i de Android, i arribarà a tots els usuaris de WhatsApp en les properes setmanes, informa la xarxa de missatgeria.

Per a la seva activació, els interessats hauran d'obrir el seu WhatsApp i crear un nou xat; en aquell moment veurà el seu propi contacte al principi del llistat. Haurà de fer clic en el seu nom i la funcionalitat ja estarà a punt per enviar un missatge. Aquesta és una manera ràpida i senzilla de fer un seguiment de les pròpies tasques, les despeses o la llista de la compra, posa WhatsApp com a exemples. Fins ara, perquè un usuari s'enviés missatges a si mateix, l'opció de molts era crear un xat amb algun contacte i després fer-lo fora. Amb aquesta nova funció de "Message Yourself" això ja no serà necessari, el xat serà personal des del principi.

Els problemes de Meta a Rússia

El Ministeri de Justícia de Rússia ha inclòs el gegant tecnològic Meta, matriu de Facebook, Instagram i WhatsApp, en el registre d'organitzacions extremistes per permetre crides a la violència contra russos. El llistat, publicat a la pàgina web de Justícia, s'ha actualitzat avui amb la inclusió de Meta, declarada organització terrorista per un tribunal rus el 21 de març d'aquest any, una decisió que va ratificar la Justícia russa després de la corresponent apel·lació el juny passat.

El passat 11 d'octubre, el Servei Federal rus de Monitoratge Financer, també va incloure Meta en la llista d'organitzacions vinculades al terrorisme i l'extremisme, la qual cosa permet als bancs russos congelar els fons d'aquesta organització. Aquestes decisions no s'estenen al servei de missatgeria WhatsApp de Meta, ja que no conté funcions per a la difusió pública d'informació, segons les autoritats russes.

Després de ser declarats extremistes Facebook i Instagram, aquests serveis van quedar formalment bloquejats. Tanmateix, la Fiscalia no va qualificar l'ús de les xarxes socials com a participació en activitats extremistes, per la qual cosa molts russos encara accedeixen a les xarxes socials per mitjà de VPN. El motiu d'aquest procés va ser l'aixecament temporal per part de Meta de la prohibició als residents de diversos països de publicar informació amb crides a la violència contra els ciutadans russos arran de l'"operació militar especial" llançada pel Kremlin contra Ucraïna.