El restaurant Kamikaze, sota la batuta del xef Enric Buendía, ha obtingut una estrella de la Guia Michelin 2026 en la gala celebrada aquest dimarts a la ciutat de Màlaga. Es tracta d'un restaurant que proposa una "revolució silenciosa" que descriu com la reinterpretació del receptari asiàtic, sobretot japonès, amb tècniques de la cuina mediterrània i catalana. Situat al carrer del Rosselló, 197, a Barcelona, el xef fa una proposta de fusió que l'ha fet mereixedor d'aquest reconeixement, amb el qual la capital catalana suma una nova estrella en el seu vibrant i assentat panorama culinari.

De vermuteria a taverna, i ara, restaurant d'estrella

Van començar amb una vermuteria, després van passar a ser taverna i ara s'han consolidat com a restaurant. El Kamikaze, ubicat al cor de l'Antiga Esquerra de l'Eixample, és un local que combina la cuina mediterrània amb la gastronomia oriental. A primer cop d'ull pot semblar un restaurant japonès, amb unes cortines noren a l'entrada que evoquen un local nipó. Però el Kamikaze amaga més secrets del que sembla. L'interior és molt acollidor, amb un primer menjador amb quatre taules, un passadís des d'on es veu la petita cuina a través d'un vidre i un menjador al fons amb espai per a uns quants comensals més. Les parets de maó vist, com si fossin d'obra, i les discretes làmpades situades sobre les taules creen un ambient càlid que culmina la suau música de fons.

Enric Buendia treballant a la cuina Restaurant Kamikaze Foto Emma Porta
Enric Buendia treballant a la cuina Restaurant Kamikaze Foto Emma Porta

Dos menús i un maridatge sorprenent

El restaurant ofereix dos menús degustació: el clàssic, amb un preu de 70 €, i el Kamikaze, que surt per 90 €. Tots dos s'adapten i es modifiquen en funció de la temporada, malgrat que el clàssic és més estable i el Kamikaze és el més innovador, amb 20 plats extraordinaris. El menú, de la temporada de tardor - hivern, inclou diversos plats amb bolets, com el xampinyó Pequín, un deliciós bolet cruixent per fora i cremós per dins. A més de cervesa i vi, al Kamikaze tenen una àmplia gamma de sake per acompanyar els diferents plats i que importen de cellers únics i artesanals amb projectes interessants.

El menú en conjunt està molt ben pensat i executat. La filosofia de cuina mediterrània i oriental se segueix al peu de la lletra, amb ingredients d'una banda i de l'altra, però sense fusions estranyes ni conceptes inventats. Buendía i Ribalta saben molt bé el que fan i elaboren uns menús coherents amb el que expliquen i amb una qualitat excepcional. A més de la feina a la cuina, el Kamikaze no seria el mateix sense l'excel·lent servei de Camila Delani, cap de sala i tercera pota del projecte. Propera, atenta i molt professional, Delani és l'encarregada de servir les taules, explicar els plats i resoldre els dubtes dels comensals.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!