Tastar cerveses belgues pot ser una de les opcions després de fer turisme durant el dia. O pot ser una opció de conèixer el país. De cerveses típiques de Bèlgica n'hi ha moltíssimes, de fet, és difícil tastar-les totes en un sol viatge. De Westvleteren XII a la Westmalle, passant Achel, Orval, Rochefort o Chimay. Malgrat tot, hi ha punts divertits o curiositats que també es poden descobrir fent un tast –o si més no, planificar–.

1. Està ple de castells

Si pensem en un país de castells, potser Bèlgica no és el primer que ve al cap. El cas, però, és que segons el portal Truly Experiences, Bèlgica té més castells per milla quadrada que França, Regne Unit o Alemanya –una milla és 1,6 quilòmetres–.

2. Tres idiomes oficials

Bèlgica té tres idiomes oficials: francès, alemany i holandès. I contràriament al que es pugui pensar, hi ha més belgues que parlen holandès que el francès. De fet, el mateix portal assenyala que només el 36% dels belgues té el francès com a primera llengua.

bruselas unsplash

Art urbà a Brussel·les / Unsplash

3. On es va realitzar la primera loteria del món?

La idea de fer una loteria de diferents maneres existeix de fa molts més anys, però una de les primeres loteries europees va estar registrada el 1446, quan la viuda del pintor flamenc Jan Van Eyck va fer un sorteig per desfer-se de quadros que havia deixat després de morir. Això va provocar que les loteries es fessin famoses. 

4. La línia de tramvia més llarga del món

El tramvia de la costa belga és la línia més llarga del món. Té una llargada de 68 quilòmetres entre Knokke-Heist i De Panne, des de la frontera holandesa fins a la frontera francesa. 

cervezas unsplash

Tast de cerveses / Unsplash

5. Poden ben funcionar sense govern

Bèlgica té el rècord mundial pel període més llarg sense un govern. Bèlgica va estar sense govern electe 589 dies, entre el 2010 i el 2011.

6. Més de 220.000 tones de xocolata l'any

Segons el portal Spotahome, Bèlgica produeix més de 220.000 tones de xocolata l'any. És a dir, per als amants de la xocolata és el lloc perfecte per explorar i deixar-se delectar pels diferents plaers. 

bombones sabores unsplash

Bombons de diferents gustos / Unsplash

7. La segona piscina més profunda del món

Fins fa ben poc, Brussel·les tenia la piscina més profunda del món que servia per als submarinistes d'entrenament. Durant la pandèmia, però, Polònia n'ha estrenat una que té 45 metres de profunditat, deu més que la belga.

8. Descobreix Tintín (i altres) per les parets

Brussel·les està plena de galeries d'art a l'aire lliure. Per tant, una bona manera de descobrir-les és passejant, passejant i passejant. N'hi ha que estan fetes per encàrrec i d'altres són més secretes. Hi ha diferents pàgines webs dedicades a les rutes pels murals de la ciutat per triar i remenar (o veure'ls tots).

murales arte unsplash

Mural de Brussel·les / Unsplash

 

 

Imatge principal: Atomium / Unsplash