El coronavirus ha portat confinament i reducció de la interacció social. Però en plena pandèmia, Polònia ha obert la piscina més profunda del món. És a dir, els bussejadors es poden submergir sense haver-se'n d'anar fins a l'oceà. Deepspot, a uns 50 quilòmetres de Varsòvia, té una profunditat de més de 45 metres i conté uns 8.000 metres cúbics d'aigua, 27 vegades més la quantitat d'una piscina de 25 metres.  

Tot i que les immersions són una mica diferents i no hi ha peixos ni fauna marina, aquesta piscina permet explorar les profunditats d'una altra manera.

Inicialment, s'ha concebut com una piscina d'entrenament i pràctica de bussos i ha costat aproximadament 8,72 milions d'euros i uns dos anys de construcció. 

piscina polaca deepstop 2

Interior de la piscina ubicada a uns 50 quilòmetres de la capital polonesa / Deepspot

L'estructura té un "forat blau" simulat que baixa fins al punt més profund, i fins i tot conté una petita embarcació per ambientar la piscina al fons de mar. A més, també hi ha coves submarines artificials i ruïnes maies perquè els que fan una immersió puguin explorar. 

piscina polaca 3 Deepspot

Petita embarcació al fons de la piscina / Deepspot

Els preus oscil·len entre els 68 euros i els 680 euros en funció de les activitats i si són primeres immersions o si el nivell és per a experts. 

Qui hi ha darrere d'aquest projecte?

El projecte ha estat impulsat pel polonès Michal Braszczynski, un bussejador apassionat que ha construït túnels aerodinàmics a Varsòvia, Katowice i Wroclaw. I tal com han explicat des de Deepspot per correu electrònic, s'espera que el públic principal siguin bussejadors.

piscina deepspot

Fons de la piscina / Deepspot

Segons els seus càlculs a Polònia n'hi hauria uns 200. Tot i això, el més important per als impulsors de la piscina són els "novells", és a dir, aquells que estan ansiosos per provar-ho per primera vegada. 

Així doncs, explorar una embarcació al mig del mar no és ben bé el mateix que fer-ho en una piscina, però tal com es pot veure en el vídeo, les coves són una recreació força acurada a les immersions en grutes reals. I, tot i les restriccions de la Covid, els submarinistes poden trobar una petita sortida a la pandèmia. 

Hotel sota l'aigua

Addicionalment, també hi ha l'opció de quedar-s'hi a dormir. L'habitació conté una finestra amb vista a la piscina.

hotel bajo piscina deepspot cedida

Habitació de l'hotel amb finestra a la piscina / Deepspot