Roger Casanovas ha denunciat el professor Miquel Ibran per abusos sexuals. L'exalumne de l'escola Mireia de Montgat ha presentat a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Ripoll (Ripollès) aquest dimarts la querella contra el que va ser el seu tutor i mestre de religió durant el curs comprès entre els anys 1984 i 1985, malgrat que l'acusat va morir fa uns anys. La denúncia de la víctima no es dirigeix contra el col·legi en entendre que "ja té poc a veure" amb l'incident que es va produir fa 35 anys.

"Després d'una setmana d'emocions, nits sense dormir i molts nervis ho deixarem aquí", assegura l'exalumne en un missatge a les xarxes socials. Segons explica el denunciant, portar el cas als tribunals servirà per tancar un parèntesis de més de tres dècades. 

Casanovas ha volgut agrair a Joaquin Rodriguez, la segona víctima que va denunciar haver patit abusos sexuals per part de Miquel Ibran, que també fes públic el seu testimoni i la seva valentia. Els dos casos tenen força similituds pel que fa al modus operandi del professor de religió i, de confirmar-se la seva veracitat, suposarien que no es tracta d'un incident aïllat sinó que el mestre responia al perfil d'un pederasta.

Després de l'esclat dels possibles casos d'abusos, el col·legi afectat ha decidit obrir una investigació interna per esclarir els fets.

La directora del centre, Mariló Vidal, assegura que són "moments difícils per a l'escola", ja que el nom i el prestigi del centre es podrien veure "tacats". Tanmateix, Vidal assegura que "ni la direcció ni les persones que formem part de la comunitat educativa del centre des del 1990 som responsables de cap fet o situació que pogués tenir lloc abans, com és aquest cas, suposadament esdevingut fa 35 anys".

Casanovas va decidir fer públic el seu testimoni arran de l'esclat dels últims casos de pederàstia a Montserrat i Constantí (Tarragona). 

Segons va explicar a El Nacional, el professor de religió del col·legi va masturbar-se davant seu almenys en dues ocasions durant el curs comprès entre els anys 1984 i 1985, quan la víctima tenia només 14 anys. "Era una bellíssima persona, però es veu que jo li agradava".