Un exalumne de l'escola Mireia de Montgat (Maresme) ha denunciat un nou cas de pederàstia. Segons explica Roger Casanovas a El Nacional, el professor de religió del col·legi va masturbar-se davant seu almenys en dues ocasions durant el curs comprès entre els anys 1984 i 1985, quan la víctima tenia només 14 anys. "Era una bellíssima persona, però es veu que jo li agradava", recorda Casanovas, que ha decidit fer públic el seu testimoni arran de l'esclat dels últims casos de pederàstia a Montserrat i Constantí (Tarragona).

M.Y. va ser tutor de la víctima a primer de B.U.P. "Ell em cuidava molt. M'abraçava moltes vegades", assenyala l'exalumne. Casanovas recorda que el primer episodi es va produir a l'edifici que tenia l'escola al municipi de Tiana, quan el mestre el va fer cridar per comentar alguna cosa a soles. El professor el va portar a una habitació petita, al costat de l'escala que pujava a les aules. A la cambra només hi havia un sofà individual, una finestra i una figura del nen Jesús penjada a la paret. "Només d'entrar, ell m'abraça. Fa olor a una colònia antiga, de vegades encara l'oloro", assenyala rememorant el moment.

La víctima té gravada la imatge de com el professor, que estava assegut al sofà, el fa seure a sobre de les seves cames mirant a la paret. Casanovas sent aleshores un soroll estrany, la seva posició no li permet veure el mestre. Desconcertat, intenta girar-se, però l'home ho impedeix aguantant-li el coll amb força. "S'està masturbant..el mestre de religió. Quin fàstic", va pensar l'exalumne just abans de marejar-se. Segons explica el denunciant, quan el professor va acabar de masturbar-se li va dir que no es girés, va agafar-lo pel front i el va estirar sobre seu.

Aquest episodi es va repetir almenys un cop més. "Em va abraçar i va començar a masturbar-se mentre jo estava d'esquenes", explica la víctima. Coincidint amb el primer incident, Casanovas va començar a patir fortes i reiterades migranyes. "Hi havia dies que no podia sortir de casa", assegura. Quan el mal de cap es produïa a l'escola i l'exalumne anava a estirar-se a la sala de descans, el mestre acostumava a abraçar l'exalumne fins que aquest es quedava adormit.

"El que em va fer més mal va ser que ningú em cregués", lamenta Casanovas. L'exalumne va explicar-ho tot tant als seus pares com a l'escola, però en cap dels dos casos va rebre suport. Ningú va prendre el seu testimoni com a verídic. "A casa es feia el silenci quan parlàvem del tema", assenyala. La seva mare treballava de professora al mateix col·legi i el denunciant va decidir que el millor era callar.

A partir d'aquests episodis, la víctima va empitjorar notablement a l'institut i, després de canviar el batxillerat per la formació professional, va acabar deixant d'estudiar i es va posar a treballar. Actualment, Casanovas és músic i viu a Ripoll (Ripollès).

Pel que fa al professor, M.Y. va morir farà ja un grapat d'anys. Tot i això, la víctima ha decidit fer-ho públic després d'escoltar les paraules d'un dels testimonis dels abusos sexuals de Montserrat, qui deia que valia la pena denunciar casos així malgrat que al pederasta ja no se'l pugui jutjar. "Vaig pensar que ho havia de fer públic sí o sí", explica Casanovas.