"Què passa, què passa, que contaminem massa!". El moviment Fridays 4 Future ha arribat fort a Barcelona. Centenars de persones, moltes d'elles estudiants, han sortit a manifestar-se aquest divendres a Barcelona sota el lema "Emergència climàtica", amb motiu de la vaga pel clima.

vaga pel clima el nacional anna solé sans

A les 12 hores els estudiants s'han concentrat a la plaça Universitat i han arribat fins a la plaça Sant Jaume, passant per carrer Pelai, plaça Catalunya i Gran Via. Finalment, han llegit un manifest en una plaça que s'ha quedat petita. Segons els organitzadors haurien participat a la manifestació unes 10.000 persones, l'Ajuntament de Barcelona diu que serien unes 2.000.

pancartes vaga pel clima el nacional anna solé sans

"Les generacions al poder ens estan robant el nostre futur. Vivim una situació d’emergència planetària provocada pel canvi climàtic. La nostra generació està condemnada a una dura inestabilitat social i ecològica. Quin sentit té projectar un futur davant d’aquests escenaris incerts? Aquí i ara, som les Generacions Sense Futur", han exposat.

 

L'"emergència climàtica és innegable" i és per això que proposen alçar les veus cada divendres per reclamar justícia ambiental. "Juntes construïm divendres de desobediència, divendres d’esperança, divendres de justícia climàtica, divendres de revolució per la vida. D’ara en endavant, a tot el món i fins al final, som el moviment", han ressaltat. "Ens rebel·lem, perquè no podem somiar el nostre futur més proper fora d’un malson".

photo5789396588664303939

Denunciar la inacció dels governs

Amb consignes com ara "Ni un grau més ni una espècie menys" o bé "No és una crisi; és el sistema", han sortit a denunciar la inacció dels governs i exigir unes polítiques mediambientals que mitiguin els efectes del canvi climàtic.

L'objectiu, segons expliquen és conscienciar als partits polítics i impressionar perquè es respectin els acords climàtics.

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat
greta thunberg instagram 2
Vaga pel clima Qui és Greta Thunberg? Anna Solé Sans