El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha donat un termini de dos dies a la Generalitat perquè justifiqui la pròrroga del tancament de la restauració, l'hostaleria i les sales de joc i ha rebutjat suspendre cautelarment les restriccions de la Generalitat per acabar amb la pandèmia. En una interlocutòria, a la qual ha tingut accés Efe, la sala contenciosa del TSJC ha acordat desestimar les mesures provisionalíssimes que va sol·licitar la patronal de l'oci nocturn Fecasarm perquè suspengués la pròrroga del tancament del sector.

No obstant això, en el mateix escrit ha instat la Generalitat perquè en un termini de dos dies —que venç demà— presenti les al·legacions que consideri per defensar la necessitat que bars i restaurants, així com casinos i sales de joc, han de seguir tancats, fins que es resolgui el fons de l'assumpte. Així mateix, la sala acorda en una altra interlocutòria declarar-se competent per dirimir la qüestió, ja que el tancament d'aquests sectors econòmics no ha estat decidit basant-se en el reial decret de l'estat d'alarma, sinó en l'aplicació de la llei de Salut Pública de Catalunya.

En els seus recursos d'impugnació, Fecasarm al·lega que el tancament és una mesura "arbitrària, ineficaç, desproporcionada, enganyosa i innecessària" i acusa la Generalitat de posar en risc milers de llocs de feina. 

La decisió

Malgrat que dilluns el Departament de Salut va avançar la voluntat d'allargar 15 dies més les restriccions imposades a Catalunya per combatre la pandèmia del coronavirus, el Govern encara no dona per descartada la possibilitat que finalment es comencin a flexibilitzar les mesures. "En aquests moments aquest tema no em consta que estigui tancat", ha assegurat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en ser preguntada sobre la possibilitat de relaxar les restriccions en sectors com bars i restaurants.

La previsió és que avui mateix el Govern anuncïi la nova decisió. De moment, segons Budó, Salut encara està acabant de valorar l'efecte de les mesures que es van adoptar, vigents fins a aquest divendres.