Durant aquests dies se celebra a Barcelona el Tast a la Rambla 2022, la 8a Setmana de Gastronomia de Barcelona i una de les importants fires estiuenques de la ciutat, on pots gaudir de degustacions d'alta cuina o de tapes clàssiques a preus populars. L'esdeveniment culinari té lloc en ple centre de Barcelona, en concret a la Rambla de Santa Mónica, i durarà fins al dilluns 6 de juny.

Precisament els xefs són uns dels grans protagonistes del Tast a la Rambla 2022 gràcies a "Cuina d'autor", una secció de parades dedicades als seus restaurants d'alta cuina. A continuació et repassem les seves trajectòries i t'expliquem una mica l'essència dels seus bars, restaurants i establiments, per si així t'animes a ramblejar una miqueta aquests dies mentre degustes tota mena de plats, creacions i sabors. Bon profit!

🍔 Les 8 tapes del Tast a La Rambla 2022 que no et pots perdre a Barcelona

🍴 Tast a la Rambla 2022: Guia amb tots els detalls de la fira de gastronomia a Barcelona

10 xefs de renom del Tast a la Rambla 2022

  • Eugeni de Diego i Albert Raurich (Tamae Bar)

Aquests dos xefs venen del Bulli, i a finals de 2021 es van associar per obrir el Tamae Bar, especialitzat en menjar asiàtic. El nom ve de Tame Imachi, dona de Raurich. Els seus fundadors defineixen Tamae Bar com un bar de format casual amb un servei delivery que neix de l'experiència que van tenir de Diego i Raurich durant la pandèmia, en ple auge del dinar a domicili.

En entrevistes realitzades entorn de l'obertura del Tamae Bar, aquest tàndem de xefs va explicar el que n'aporta cada un a aquesta Open Kitchen: Albert Raurich ofereix el seu coneixement gastronòmic del món asiàtic (després de la seva experiència al restaurant Dos Palillos) i Eugeni de Diego posa la seva idea de portar l'alta cuina a tots els públics (un dels objectius precisament del Tast a la Rambla).

A Tast a la Rambla 2022, Tamae Bar ofereix un bao de costella de vedella amb chutney de mango.

  • Takeshi Somekawa i Albert Raurich (Dos Pebrots)

Takeshi Somekawa era cap de cuina de Dos Palillos, restaurant d'Albert Raurich (que reapareix en aquest llistat). Somekawa, Raurich i Adri de Pablo (antic encarregat de sala de Dos Palillos) van concebre Dos Pebrots amb l'objectiu de "revisar, contextualitzar i reinterpretar els orígens de la mediterrània" a través de les cuines de les diferents civilitzacions que poblen les seves costes.

Com que els 3 xefs volien "fer-la ben grossa", van decidir nombrar a l'establiment Dos Pebrots, amb referència a l'expressió catalana "Amb dos pebrots". Així que si et passes pel Raval et trobaràs amb propostes inesperades com el peix salvatge a la brasa (la seva carta explica que és un homenatge a Egis de Rodas, "un dels set llegendaris cuiners de l'Antiga Grècia especialitzat en peixos").

A Tast a la Rambla 2022, Dos Pebrots ofereix Xix Kebab.

  • Paco Pérez (Chickoa)

Els germans Jover (que et sonaran si ets fan de les hamburgueses perquè són socis fundadors de La Burguesa) es van atrevir a finals de 2020, en ple confinament, a estrenar el seu Chickoa. És un local amb el pollastre com a protagonista la carta, que ha estat firmada per Paco Pérez, xef que, a més de representar l'alta gastronomia de l'Alt Empordà, compta amb cinc estrelles Michelin en el seu CV.

En el seu moment, Pérez va revelar en diverses entrevistes que, amb Chickoa, ret homenatge a totes les parts del pollastre per elaborar alites picants, cuixetes a la brasa o croquetes de pollastre a l'ast. El nom del local ve de "el chickoa" un mollete amb contracuixa, ruca, mozzarella i cacauet.

Precisament és el mollete chickoa el que pots provar en el Tast a la Rambla 2022.

Mollete Chickoa Tast a La Rambla Barcelona
Mollete Chickoa Tast a La Rambla Barcelona
  • Jordi Esteve (Nectari Restaurant)

Abans del Nectari Restaurant, Jordi Esteve va passar per restaurants de renom com L'Ambroisie de París (3 estrelles Michelin), o el de Martín Berasategui a Sant Sebastià. En aquests llocs, Esteve va perfeccionar la tècnica, que forma la meitat de l'essència del Nectari. La seva altra meitat? La creativitat.

Nectari Restaurant és un establiment centrat sobretot en menús degustació que ofereix plats de cuina mediterrània amb un original toc japonès. A la seva cuina es troba el xef Naoki Higuchi, que Esteve va conèixer en una estada que va realitzar al restaurant Genji, a Osaka, mentre buscava nous sabors i idees.

A Tast a la Rambla 2022, Nectari Restaurant ofereix tàrtar de salmó vermell d'Alaska amb emulsió de kimchi.

  • Carles Gaig (Gaig Barcelona)

Carles Gaig es va iniciar com a cuiner el 1979. Entre la seva trajectòria, destaca que va ser cap de cuina de Can Gaig, establiment familiar fundat el 1869 al barri d'Horta, que porta quatre generacions funcionant i va obtenir una estrella Michelin el 1993.

Precisament Gaig Barcelona és el successor de Can Gaig: Carles va traslladar el seu restaurant familiar a l'Eixample. Recentment, ofereix servei de menjar per portar de qualitat com a carpaccio de gamba amb un toc de soja o ostres al natural amb vinagreta d'escalunyes.

A Tast a la Rambla 2022, Gaig Barcelona ofereix canelons de rostit amb tòfona.

Caneló de rostit amb tòfona Tast a La Rambla 2022 Gaig Barcelona
Caneló de rostit amb tòfona Tast a La Rambla 2022 Gaig Barcelona
  • Carles Abellán (Tapes 24)

Carles Abellán és un exemple paradigmàtic de la combinació entre xef i empresari: el seu grup dirigeix vuit establiments (sis a Barcelona). Es nota a més que Abellán també es va formar en el Bulli perquè el seu primer restaurant en solitari, Comerç 24, ja tancat, oferia plats sorprenents com a chupa-chups de guatlles de soja.

La seva Tapes 24 es considera "un homenatge a la tradició, a les tapes clàssiques espanyoles". La gènesi d'aquest local en Diagonal? Els "baretos de tota la vida". Així que no és d'estranyar trobar pernil ibèric de gla o croquetes de pollastre rostit al seu menú.

En Tast a la Rambla 2022, com no podia ser de cap altra forma, Tapes 24 ofereix patates braves.

  • Rafa de Bedoya (Aleia Restaurant)

Abans de liderar l'Aleia Restaurant, Rafa de Bedoya va estar 3 anys treballant com a cap d'investigació i desenvolupament a Lú Cocina i Ànima, a Cadis. A finals de 2021, el xef de Jerez va aterrar en la primera planta de l'hotel Casa Fuster per obrir Aleia. Objectiu: oferir alta cuina catalana sense etiquetes (amb alguna picada d'ullet a la seva terra, això sí).

Bedoya no està sol en el projecte: treballa juntament amb Paulo Airaudo, xef també experimentat en alta cuina que regenta el restaurant Amelia, a Sant Sebastià (amb estrella Michelin).

A Tast a la Rambla 2022, Aleia Restaurant ofereix llardons de Cadis i emulsió cítrica.

  • Rafa Zafra i Gonzalo Hernández (Amar Barcelona)

Amar Barcelona és el restaurant més jove d'aquest llistat: es va obrir el 26 d'abril de 2022. Rafa Zafra s'autoconsidera amant dels productes del mar. Així que al menú del seu Amar es poden trobar caviar, ostres, així com tocs dels plats clàssics de la carta del mític Ritz de Barcelona (actual El Palace Barcelona), l'hotel de luxe més antic de la ciutat (i localització del restaurant).

El xef darrere de l'Amar és Gonzalo Hernández, persona de confiança de Safra que fa més de 9 anys que treballa amb ell en altres projectes com Estimar, Tickets, Heart o Cala Jondal. Com a guinda, el tast de vins està assessorat per Quim Vila, propietari de Vila Viniteca.

A Tast a la Rambla 2022, Amar Barcelona ofereix fideus melosos de sípia i costella ibèrica amb allioli de safrà.