Aterra en ple centre de Barcelona el Tast a La Rambla 2022, la que serà la 8a Setmana de Gastronomia de Barcelona, una gran fira de cuina que comptarà amb grans xefs, tallers, activitats i degustacions de tota mena de plats dels millors restaurants, bars i pastisseries de la ciutat. Del 2 al 6 de juny, la Rambla de Santa Mònica, la icònica Rambla de Barcelona, s'omplirà d'olors i sabors que podreu provar. Repassem tot el que cal saber per no perdre detall del gran esdeveniment culinari de l'estiu.
Horaris i activitats del Tast de la Rambla 2022
Aquest any Tast a La Rambla 2022 de Barcelona tornarà al seu format habitual després de dos anys de restriccions per covid. Les illes de degustació i de patrocinadors es mantindran obertes i es podrà consumir menjar i beguda a través de tokens, que cal comprar prèviament, ja sigui a les taquilles -amb targeta o efectiu- o en els espais d'Estrella Damm i el Celler del Tast -només amb targeta-, fins 30 minuts abans del tancament. I alerta, que no s'accepten devolucions dels tokens, que haureu de gastar dins de la fira.

Serà dijous 2 de juny quan se celebri la inauguració del festival gastronòmic, en un acte a les 12.30 h, en l'espai Showcooking- Gastronomías amb identitat, situat a la zona chill out del recinte a La Rambla de Santa Mònica de Barcelona (Metro L3 - Drassanes), que és una de les quatre àrees dissenyades per al Tast a La Rambla 2022. A partir de llavors, es donarà el tret de sortida a l'esdeveniment, que dijous obrirà fins a les 22 h. L'horari dels dies següents serà divendres 3 de juny, dissabte 4 de juny i diumenge 5 de juny, de 12 h a 00 h; i dilluns 6 de juny, dia de clausura, de 12 h a 22 h.
Tapes i què menjar a la fira gastronòmica
Quant a l'oferta gastronòmica, la categoria "Cuina tradicional" vindrà de la mà de reconeguts restaurants:
- Restaurant Amaya (Família Torralba) - Arròs cremós "Illa de Riu" amb cua de bou a la tòfona
- Babula Bar 1937 (Pol Bigorra) - Burrata de Puglia amb sobrassada trufada de Mallorca
- Can Culleres (Jordi Asensio) - Ravioli d'ànec i bolets de Bordeus amb salsa de foie-gras
- Carmina (Xavier Rue) - Calamar farcit amb botifarra de perol i bolets
- Cera 23 (Melisa Herrera) - Amanida amb salmó marinat, areng fumat i els seus adobats
- Família Nuri (Alex Jiménez & David Noguera) - Arròs de mar i muntanya de sípia, botifarra i allioli de pebre vermell fumat
- Fonda Espanya (Germán Espinosa) - Corbina brasejada sobre pa fullat i salsa de mol·lusc
- Foodlona by Miquel Antoja (Miquel Antoja) - Fideuà de carrabiner amb sípia fresca i llagostí
- La Pau (Adrià Giol & Ferran Comas & Xavier del Amor) - Mandonguilla mar i muntanya
- Moka 1934 (Marc López Alcaraz) - Croqueta de tomàquet sec i formatge parmesà amb maionesa d'herbes - Croqueta de bacallà "a la llauna" amb allioli de la vella
Un altre dels tipus de menjar que es podrà tastar seran "Tapes i platets" i són els següents:
- Anormal Plaça (Jon Giraldo & Jaime Lierberman) - Taco de carnitas, kimchi i maionesa de sriracha
- Bar Alegria (Tomás Abellán) - Broqueta de truita trufada
- Bodega Amposta (Chema Martínez) - Bomba de melós de vedella amb el suc del rostit
- Casa Guinart (Àlex Clotas) - Pepito Casa Guinart
- Cecconi's (Alessio Biangini) - Rigatoni cacio e pepe
- Cebiche 103 (Manuel Alvarado) - Cebiche nikkei de bonítol del Nord
- Frankie Gallo Cha Cha Cha (Juanba Agreda) - Pizza fregida
- Mirch (Iván Surinder) - Butter chicken pav
- Pepa Tomate (Josep Carbonell) - Sandvitx de cinema (planxat de coca farcida d'encenalls de pernil ibèric, mozzarella, ruca, pesto vermell i oli de tòfona)
- Telefèric (Aziza el Bachiri) - Brioix de mantega torrat, melós de galtera confitada amb prunes i espècies marroquines, maionesa de sriracha a la menta i ametlles fregides
- Teòric Taverna Gastronòmica (Oriol Casals) - Coca de tomàquet, sardina fumada i papada amb allioli i piparres
- Xuba (Antonio Sáez) - Torrada de salmó salvatge picant
Altres restaurants i bars proposaran les seves creacions de "Cuina d'autor", on podrem trobar plats de reconeguts xefs:
- Aleia Restaurant (Rafa de Bedoya) - Llardons de Cadis i emulsió cítrica
- Amar Barcelona (Rafa Zafra & Gonzalo Hernández) - Fideus melosos de sípia i costella ibèrica amb allioli de safrà
- Chickoa (Paco Pérez) - El mollete Chickoa
- Dos Pebrots (Takeshi Somekawa & Albert Raurich) - Xix Kebab
- Gaig Barcelona (Carles Gaig) - Canelons de rostit amb tòfona
- Nectari Restaurant (Jordi Esteve) - Tàrtar de salmó vermell d'Alaska amb emulsió de kimchi
- Tamae Bar Eugeni de Diego & Albert Raurich - Bao de costella de vedella amb chutney de mango
- Tapes 24 (Carles Abellán) - Braves

I per acabar amb un final dolç podrem trobar postres a la categoria de "Pastisseria", on diversos rebosters mostraran les seves propostes:
- Barcelona Chocolate Company by Museu de la Xocolata (Olivier Fernández) - Smoothie fred orgànic de xocolata de Madagascar, brownie i nibs caramel·litzats
- Escola Espaisucre (Jordi Butrón) - Poma + romaní + llimona
- L'Atelier Escola i Pastisseria (Eric Ortuño & Ximena Pastor) - POP-CONE: con croissant amb parfait de crispetes caramel·litzades
- Mervier Canal (Lluís Estrada Canal) - Xocolata i passió
- Oriol Balaguer (Oriol Balaguer) - Cremós de xocolata amb esponjós de llima
- Pastisseria Escribà (Christian Escribà) - Escribanet de crema catalana
- Pastisseria Takashi Ochiai (Ken Ochiai Martí) - Choux de te verd-Yuzu
- Sant Croi by Albert Roca (Albert Roca) - Crocanti exòtic
Begudes, tallers i què fer
Tota aquesta àmplia proposta es podrà regar amb les begudes dels principals patrocinadors, com les cerveses d'Estrella Damm, els vermuts de Cinzano o els Apperol Spritz, entre els vins i caves del Celler del Tast. I per als amants, no només del resultat final, sinó del procés culinari, s'impartirà una gran quantitat de tallers i activitats gratuïtes per conèixer més a fons el món de la cuina i de tots els seus vessants. Serà sota la novetat "Showcooking-Gastronomías amb identitat" que es faran propostes amb el xef com a protagonista a la zona chill out.
Tallers com 'Astúries, Cuina de Paisatge' amb María Busta (Casa Eutimio) i Lara Rodríguez (Restaurant Kraken) o 'Arrel Culinària Castella-la Manxa' reunirà representants de diverses províncies, que participaran en les jornades, a més de tallers de tast a càrrec de xefs locals, rebosters, sommeliers i empreses patrocinadores i participants en el Celler del Tast, que aquest any es desdobla en dos espais per poder gestionar l'aforament i facilitar l'accés als visitants.